4 motive serioase pentru a investi
Pentru cineva care nu a cumparat niciodata o actiune, o intrebare logica apare in mod evident: de ce as investi? Aflati in continuare care sunt principalele motive invocate de brokeri atunci cand vorbesc de plasamentul economiilor dvs.
1. Potential nelimitat de crestere
Argumentul cel mai des intalnit este acela ca actiunile nu au teoretic o limita de crestere. Pentru cei plictistiti de randamentele de 5-7% oferite la depozitele bancare, investitia pe una din bursele de mai sus poate reprezenta una dintre opiunile care merita luate in calcul. Brokerii subliniaza si faptul ca pe parcursul unor perioade indelungate de timp, pietele au dovedit fara exceptie ca sunt pe crestere. Pe cat de reale sunt tendintele istoric pozitive ale burselor, pe atat de adevarate sunt si perioadele de scadere, determinate de marile crize economice mondiale. Deprecierile sunt in general abrupte insa istoria a dovedit ca de fiecare data pierderile au fost recuperate.
2. Dividendele
Adesea trecute cu vederea de persoanele care nu au investit niciodata, dividendele pot aduce in unele cazuri castiguri semnificative.
3. Protectia fata de economiile inflationiste
In general economiile inflationiste lovesc cel mai puternic populatia de rand. Insa, multe companii inregistreaza cresteri ale afacerilor pe parcursul unor astfel de perioade.
4. Posibilitatea de a realiza un profit rapid
Cu exceptia actiunilor foarte putin tranzactionate, investitia directa in titlurile unei companii ofera oricarei persoane posibilitatea de a-si lichida portofoliul foarte rapid. Practic nu exista termene, scadente sau maturitati, asa cum sunt cele din cazul depozitelor bancare sau al instrumentelor cu venit fix.
Concluzie
Investitia poate sa fie privita ca o diversificare a portofoliului de economii. In strainatate exista o cultura financiara bine dezvoltata. Totul depinde de educatia financiara a fiecarui individ. Cititi si…
Invatamintele lui Warren Buffett… Verificati-va abilitatea de investitor!
Warren Buffett, nascut in 1930, este cunoscut in intreaga lume drept unul dintre cei mai de succes investitori din istorie. Urmand principiile enuntate de catre Benjamin Graham, Buffett a acumulat o avere personala de 62 mld. dolari conform Forbes, prin investitia in actiuni si companii.
1. Regula de aur, protejeaza-ti investitia!
„Regula numarul 1: niciodata sa nu pierzi bani. Regula numarul 2: Nu uita regula numarul 1”.
2. Fii curajos cand altora le e frica!
„Asteapta cel mai bun moment pentru a vinde sau a cumpara, trebuie sa fii fricos cand altii sunt lacomi si lacom cand altora le este frica”, recomanda Buffet.
3. Fii selectiv si atent…
„Piata de capital nu este un joc de noroc. Nu trebuie sa pariezi pe orice, poti sa astepti. Problema intervine cand esti manager si toti tipa incontinuu: Mai schimba, lenesule!”
4. Despre actiuni si valoarea acestora
„Demult, Ben Graham mi-a spus asa: Pretul este ceea ce platesti, valoarea este ceea ce primesti. Cand vine vorba de actiuni, imi place sa cumpar marfa de calitate”.
5. Nu trebuie sa fii un geniu
„Nu trebuie sa fii un om de stiinta genial. Investitia nu este un joc unde cel cu un IQ de 160 il invinge pe cel cu IQ de 130”.
6. Perioadele de detinere a actiunilor
„Cand detinem o parte dintr-o afacere nemaipomenita, cu un management nemaipomenit, perioada preferata de detinere este pentru totdeauna”.
7. Timpul iti poate fi prieten sau dusman…
„Timpul este prietenul afacerilor reusite si inamicul afacerilor mediocre”
8. Momentul de actiune
„Cel mai bun lucru care ni se intampla este atunci cand o companie grozava are temporar probleme… Atunci investim in actiuni!”
9. In mijlocul crizei
„Pe termen lung, stirile de pe burse vor fi bune. In secolul 20, SUA a indurat doua razboaie mondiale si alte conflicte militare scumpe, Marea Depresiune, aproximativ 12 recesiuni si perioade de panica financiara, socuri in piata petrolului, o epidemie de gripa si demisia unui presedinte compromis. Chiar si asa insa, indicele Dow Jones a crescut de la 66 la 11497”
Unde putem investi?
1. Bursa de Capital (riscant la noi…)
2. Bursa financiara Forex
3. In Bitcoin si Litecoin
4. In companii credibile on-line si off-line
5. Bursa aurului si a metalelor pretioase
Ce urmeaza?
Cand vorbim de investitii intr-o firma sau intr-un program, proiect, etc., nu putem evita aspectul numit RISC INVESTITIONAL! Daca nu sunteti dispus sa riscati o suma oarecare, cat de mica, nu are rost sa continuati.
Daca aveti curaj si ati inteles ce inseamna a investi, trebuie sa va spun ca exista posibilitatea sa pierdeti o parte din investitie, dar si posibilitatea ca in termen relativ scurt sa puteti face un profit considerabil, astfel incat visul de a avea o casa pe pamant sa devina realitate iminenta. Suma investita poate fi intre 150€ si 2000€, depinde de buget si de compania aleasa.
Un sfat important: investiti numai banii pe care ii puteti pune deoparte fara a afecta familia si cursul normal al vietii dvs. Asumati-va riscul si fiti pregatit sa pierdeti o parte din acei bani, dar si sa castigati de N ori mai mult. „N” depinde de multi factori asa ca…
…Daca ati ajuns la concluzia ca acum e timpul sa investiti nu ezitati sa ma contactati completand formularul de mai jos >>