Acte necesare pentru autorizare

Acte necesare pentru autorizare

Autorizare
Daca doriti sa va construim o casa, trebuie sa urmati pasii de mai jos:

1. Aveti terenul (sau il cumparati…), actul de proprietate, mostenire, schita cadastrala, plan topografic sau cadastral si celelalte acte ce tin de dovada proprietatii asupra terenului; trimiteti aceste acte in copie la arhitect pentru documentatia initiala in vederea obtinerii certificatului de urbanism de la Primarie;

2. Depuneti la primaria de care apartine terenul o cerere de obtinere a certificatul de urbanism;
Pentru eliberarea certificatului de urbanism in vederea autorizarii executarii lucrarilor de construire aveti nevoie de:
– cerere tip (completata integral)
– plan topografic sau cadastral sc. 1: 500, 1: 2000 vizat de Oficiul de Cadastru Publicitate Imobiliara – cu indicare imobilului (teren si /sau constructii)
– plan topografic sau cadastral sc. 1: 2880 sau 1: 10.000 dupa caz, pe care sa fie marcata limita intravilanului (unde este cazul)
– dovada detinerii imobilului, terenului
– plan de situatie sc. 1: 500 intocmit de arhitect (unde este cazul).

3. Obtineti concomitent studiul geotehnic real de la un specialist, o firma, sau de la primarie.

4. Obtineti de la Primarie formularele pentru avizele inscrise in Certificatul de Urbanism.

5. Trimiteti cate o copie dupa actele de mai sus la noi, pe e-mail (info at austrocasa punct ro) sau prin posta la: Austrocasa, str. Banat nr.1-B, Iasi 700539, pentru a va realiza proiectul de autorizare (PAC), inclusiv proiectul de structura a casei.

6. Depuneti actele la primarie in vederea obtinerii autorizatiei de construire.

7. Intre timp cautati (sau vi-l gasim noi) un inspector de santier autorizat, care va ‘edita’ cartea tehnica a constructiei, care acum este obligatorie.

8. Dupa ce aveti autorizatia de constructie incepem executia fundatiei, dupa proiectul de structura realizat de proiectant. Fundatia o realizati cu un meserias experimentat si serios numit fierar-betonist, cu o firma de constructii locala sau cu firma noastra de constructii. Turnati placa peste fundatie si realizati hidroizolatia tot cu meseriasul sau firma respectiva. Pentru a usura executia fundatiei noi va putem livra cofraje din polistiren dens care sunt incorporate in aceasta si care elimina total problema igrasiei si a frigului venit de jos.

9. Apoi vine echipa firmei AustroCasa pentru executia casei eco, la rosu sau la cheie.

Sa aveti o casa eco!

Pentru a economisi timp DESCARCATI AICI CERERE CERTIFICAT URBANISM!

Back To Top