Alianta pentru Case Active

Alianta pentru Case Active

passive-active-house (Image credit to www.revolutioner.net).
Alianta pentru Case Active (Active House Alliance) aduce impreuna companii, organizatii, universitati si institute preocupate de schimbarile climatice si reducerea emisiilor de dioxid de carbon, care vor dezvolta si sustine la nivel international conceptul de Casa Activa.

Reunind specialisti in domeniul energiei regenerabile alianta are ca obiective strategice definirea caracteristicilor Casei Active, diseminarea informatiilor precum si documentarea si realizarea unor proiecte demonstrative.

Alianta pentru Case Active are menirea de a transforma conceptul de Casa Activa intr-un standard calitativ in domeniul constructiei de cladiri civile, fie ele locuinte, birouri sau unitati de invatamant.

In dezvoltarea unei case active cele trei elemente cheie sunt: energia, climatul interior si impactul asupra mediului. Acestea trebuie avute in vedere la demararea oricarui proiect de Casa Activa.

Casa Activa este cladirea care produce mai multa energie decat consuma si reprezinta viziunea holistica asupra echilibrului energetic, climatului interior si mediului inconjurator, vizand un stil de viata sanatos, responsabil si confortabil.

• Energie Zero – O Casa Activa este eficienta din punct de vedere energetic iar energia de care are nevoie este produsa din resurse regenerabile.
• Climatul interior – Casa Activa ofera un climat interior mai sanatos si un confort sporit gratie aportului generos de lumina si aer proaspat.
• Mediul inconjurator – Casa Activa are un impact pozitiv asupra mediului inconjurator, printr-o abordare ecologica a intregului sau ciclu de viata.

Aproximativ 40% din consumul total de energie din Europa este cauzat de consumul energetic al cladirilor. Casa Activa este invitatia de a privi in asamblu si de a gasi modul potrivit pentru construirea caselor, respectand si valorificand mediul si resursele sale.

Pornind de la reducerea emisiilor de dioxid de carbon si terminand cu eliminarea completa a acestora, Alianta pentru Case Active va avea o activitate sustinuta in elaborarea strategiilor necesare in atingerea scopului comun: de a construi cladiri durabile, respectand mediul si imbunatatind calitatea vietii.

Pentru mai multe informatii despre initiativele Aliantei pentru Case Active consultati site-ul www.activehouse.info

Sursa: Velux.ro

Back To Top