Aloe Vera, un tratament viabil in caz de acnee

Aloe Vera, un tratament viabil in caz de acnee

Acneea reprezinta o afectiune a pielii care afecteaza in special adolescentii, precum si femeile cu varste cuprinse intre patruzeci si cinzizeci de ani. Cititi mai departe articolul prezent pentru a vedea de ce apare acneea si ce puteti face sa scapati de ea.

In cazul adolescentilor, unde acneea apare ca un lucru normal, aceasta se datoreaza unor dereglari hormonale specifice varstei pubertatii. Fenomenul se petrece in felul urmator: hormonii sexuali feminini sau masculini determina cresterea secretiei sebacee, ceea ce conduce la acumularea de sebum. Alaturi de anumite bacterii, acumularea de sebum, conduce la aparitia punctelor negre, iar daca nu se iau masurile necesare la timp se poate ajunge la formarea unor microchisturi in special in zona gatului, spatelui, fetei si gatului.

Pe langa acneea juvenila, mai avem de-a face si cu acneea rozacee, care afecteaza de obicei femeile cu varste de peste patruzeci de ani, pana la cincizeci de ani. Acneea rozacee apare in zona nasului si a pometilor, manifetandu-se sub forma unor pustule, pe fondul unei piele inrosite. Cauza care se afla la baza acneei rozacee este diminuarea din sugul gastric a secretiei de acid clorhidric. Puteti evita aparitia acneei rozacee, sau ameliora simptomele daca veti elimina din alimentatie alcoolul ,cafeaua, zaharul alb si ciocolata.

Folositi infuzii de plante si ceaiuri pentru a spala zonele afectate. Tratarea acneei si ameliorarea ei presupune o igiena desavarsita. De o foarte mare importanta este rezolvarea problemei este spalarea zonei afectate cu infuzii de plante de doua-trei ori pe zi. Se pto folisi infuzii din plante precum rostopasca, pelin, galbenele, trei-frati-patati, nalba, petalele de la trandafiri, aloe vera, etc…

Uleiurile provenite din arborele de ceai actioneaza eficient pentru distrugerea bacteriilor ce stau la baza aparitiei acneei. Acest ulei se amesteca cu uleiul de masline, pentru a nu provoca mancarime sau iritatii ale pielii, si se aplica pe zona.

Va mai supunem atentiei doua variante. Prima variata are la baza produse pe baza de aloe vera, iar cand vorbim de produse pe baza acestei plante, vorbim despre Forever Living Products. Din oferta acestei firme se evidentieaza mai multe produse, dar acum va supunem atentiei Aloe First. Produsul are la baza gelul stabilizat de aloe vera, alaturi de extracte din 11 plante medicinale precum musetelul. Aloe First se prezinta sub forma de spray pulverizator, fara alcool si se aplica dupa curatirea zonei respective. Cea de-a doua varianta are la baza apele sulfuroase, ideale pentru tratarea mai multor afectiuni ale pielii. Aplicarea este foarte simpla, cu o bucata de bumbac imbibat in apa sulfuroasa, se aplica pe zona vizata.

Pentru rezolvarea cat mai rapida a problemei, nu uitati se de diata ce trebuie sa fie cat mai sanatoasa. Evitati prajelile, mesele tarzii, mancarurile sarate sau picante, etc… Puteti adauga in alimentatie si doua-trei cani de ceai pe zi.

Back To Top