Am învăţat de la viață că…

Am învăţat de la viață că…

Green Seed – Liviu Mocan, sculptor

Voi prezenta aici câteva lucruri pe care le-am învățat eu în ce privește reușita în viaţă și în afaceri. După ce am analizat și am ajuns la concluzia că e ok, când mi-am pus în gând să fac ceva, au venit și frânele imediat, tot felul de piedici, unele inimaginabile, multe de la prieteni… dar NIMIC și NIMENI nu a reușit să mă mai întoarcă din drum!

Mereu am făcut altceva decât „normal sau obișnuit“

De exemplu:

– În comunism am crezut în Dumnezeu, am mers la biserică mereu, iar la serviciu am spus bancuri despre Ceausescu, la greu!
– Când alții se fereau să o facă, eu și soția am făcut 9 copiii, extraordinari!
– Am mers cu bicicleta sute de km, inclusiv de la Iași la București
– Am escaladat munții României, inclusiv cele mai înalte piscuri, Negoiu și Moldoveanu
– Am lucrat, când situația o cerea, și 72 de ore foc continuu, dar m-am și odihnit călătorind prin Europa și America
– Am încercat cele mai „năstrușnice“ afaceri, offline și online
– Am creat, fabricat, confecționat, construit și vândut multe lucruri: de la mărțișoare până la mașini și case, însă am cumpărat numai ce îmi trebuia…
– Am înființat organizații non-profit
– Am făcut tranzacții pe Forex, pe care mulți le consideră periculoase, și sunt dacă nu știi ce faci!
– In criza economică, mai toți amicii și colaboratorii se uitau perplex la mine şi nu credeau că voi face bani bând cafea!

Am încercat să fiu maleabil și m-am adaptat și schimbat destul rapid în funcție de context, fără să renunț la principiile de viață pe care mi le-am format în timp. Văd foarte mulți săraci, cu duhul, care au lanțuri și inele de aur groase atârnate ostentativ și agățate la vedere; niciodată nu mi-am irosit timpul și banii cu opulența, care consumă inutil.

Apropos de bani, urăsc banul la modul cel mai serios, dar mă folosesc de el ca mijloc de relaționare și comunicare financiară în societate. Niciodată nu m-am uitat la banii care îi are sau îi face cineva, ci la omul care este în spatele lor.

Am mai observat că:

– adevăratul lucru de care avem nevoie ca să învingem este nu doar o idee, o afacere extraordinară, ci și un alt MOD de a gândi, adică…
– să observăm soluții, oportunități acolo unde alții văd numai probleme;
– să facem astăzi ce alții nu fac, ca sa avem mâine ce alții nu vor avea niciodată;
– să ii cautăm și să ne înconjurăm de oameni de succes, de învingători, de oameni mai buni ca noi;
– ca învingători trebuie să schimbăm tot ceea ce vrem într-un neapărat.

Cum schimbăm? Cu atitudinea noastră!

Când avem probleme, e bine să stăm zece minute liniștiți iar când simțim ceva rău să luptăm pentru a schimba răul în bine.

Notă: Am citit undeva că atunci când facem ce ne place multi oameni intră în viata noastră… Eu spun că, din păcate, unii nu mai ies, deci trebuie să fim atenți pe cine primim în ea!

Back To Top