Andre Rieu este un familist convins

blog despre inviere

Andre Rieu este un familist convins

Andre Rieu in Romania

Andre Rieu la Cluj

Despre Andre Rieu

Numele lui André Rieu inseamna o poveste adevarata, mai putin cunoscuta in Romania.

André Rieu si-a dorit sa faca muzica clasica accessibila pentru publicul larg si a reusit. Un vis implinit! Tanar absolvent al conservatorului din Bruxelles a hotarat sa infiinteze orchestra „Johan Strauss” in 1987. Citva ani buni s-a straduit sa-si puna visul in practica. Totul s-a rezumat la niste turnee scurte si mai putin semnificative. In 1994 orchestra „Johan Strauss” lanseaza albumul „Strauss&Co” , iar la aparitia albumului se intimpla ceva la care nu a putut visa nimeni niciodata!

Albumul „Strauss&Co a declansat o adevarata nebunie in rindul iubitorilor de muzica din Olanda. Piesa „the Second Waltz” ( Waltz No. 2 from Jazz Suite No. 2 by Dmitry Shostakovich) a urcat repede pe primul loc in topul 100 al hiturilor. Aceasta piesa a ramas un an intreg pe primele 10 locuri in preferintele musicale ale melomanilor. .

Visul „André Rieu” s-a implinit. Alte si alte piese intra in topul 100 si Rieu este invitat sa tina concerte in toata Olanda. Am fost la un concert in anul 1994 in Rotterdam si/mi amintesc ca a fost o adevarata incintare!

In prezent, André Rieu este invitat pe toate continentele si sustine concerte in cele mai frumoase locuri din lume: Italia, Statele Unite, Australia, Japonia. Imperiul „André Rieu Productions” creste repede si are 130 de angajati. Detine autocare si un avion pentru transportul orchestrei si al materialelor si a devenit o organizatie de mare anvegura.

Back To Top