Apa calda si caldura de la soare…

Apa calda si caldura de la soare…

Energia regenerabilă si caldura de la soare foloseste resurse naturale precum soarele, vântul, ploaia, apa, biomasa si căldura geotermală. Acestea sunt surse de energie care nu vor fi epuizate in viitorul apropiat si nu emit gaze cu efect de seră.

termice.roÎn prezent Uniunea Europeană foloseste energia regenerabilă în proportie de 8,5% din totalul de energie (procentul variază în statele membre de la 0% – Malta – până la 39% – Suedia). Comisia Europeana a creat un pachet de legi in care propune ca energia regenerabilă să reprezinte până în 2020 un procent de 20% din consumul total de energie. Raportorul Parlamentului European pentru energia regenerabilă spune ca UE se îndreaptă în directia bună, dar ca exista încă destule probleme de rezolvat.

Procentul vizat de 20% ar scădea emisiile de CO2 cu 600-900 de milioane de tone pe an si ar reduce consumul de combustibil fosil cu 200-300 de milioane de tone pe an, conform Comisiei Europene. In acelasi timp, acesta ar duce la crearea a un milion de locuri de munca… (Sursa: Uniunea Europeană şi Raportorul Parlamentului European pentru energia regenerabilă).

Energia solară este usor de utilizat şi are cea mai mare putere dintre toate formele de energie regenerabilă. Doar o mică parte din radiaţia solară care atinge pământul ar fi suficientă pentru a acoperi consumul de energie pentru întreaga planetă Terra.

Energia solară este deosebit de atractivă, deoarece este curată! Practic nu exista emisii şi nici radiaţii periculoase şi se potriveşte foarte bine în abordarea problemelor climatice curente.

In scopul utilizării energiei solare nu sunt necesare tehnologii noi, complexe… In prezent sunt deja disponibile, în mare parte, tehnologii ajunse la maturitate care permit utilizarea eficientă a energiei solare.

Combustibilii fosili devin din ce in ce mai rari şi tot mai scumpi, iar cererea de energie este în continuă creştere. Criza energetică va avea consecinte semnificative in domeniul politic, economic si ecologic. Energia solara poate fi un instrument eficient pentru a contracara aceasta evolutie alarmantă. Considerăm că orice om înţelept se va gândi astăzi (nu mâine!) să investească în proiecte verzi.


Comparatie sistem solar si boiler conventional

Sistem SOLAR de incalzire a apei:
Energie de la Soare – GRATUIT!
Sisteme STANDARD de incalzire a apei: Gaz sau electricitate – COSTISITOR!
Costul anual de functionare: $50 Costul anual de functionare: $500 +
Capacitate de stocare: 300 – 450 L Capacitate de stocare: 150-200 L
Durata de viata: 15-30 ani Durata de viata: 8-12 ani
Costuri de exploatare pe durata de viata: $1.000 Costuri de exploatare pe durata de viata:  $10.000
Nu polueaza mediul inconjurator Epuizeaza combustibilii fosili
Creste valoarea casei Dvs. Nu creste valoarea casei Dvs.
25% decont din investite Nici un decont privind platile de utilitati
Protectie in caz de cresteri viitoare Dependent de firmele de utilitati / guvern
Apa calda in timpul penelor de curent! Fara apa calda in timpul penelor de curent

Sursa : www.solartekenergy.com

Beneficiile sistemului solar de încălzire a apei

Panourile solare functioneaza în orice climat
Astăzi tehnologiile solare pentru apa caldă pot fi exploatate eficient şi accesibil in orice climat. Sistemele sunt proiectate special pentru diferitele zone climatice şi geografice.

Reduce costurile energiei
Prin instalarea unui sistem solar de încălzire a apei, o gospodărie tipică poate economisi 50-80% din necesarul de apă caldă. Intr-un climat de sud o unitate poate satisface aproape 100% din necesarul de apa fierbinte al unei gospodării.

Îmbunătăţirea mediului înconjurător
Cererea redusa pentru combustibilii fosili va imbunatati mediul prin reducerea poluarii aerului si apei, precum si reducerea gazelor cu efect de sera care cauzeaza incalzirea globala. Si, desi acestea costa un pic mai mult la instalare, un sistem solar de incalzire a apei va economisi banii consumatorilor pe termen lung, deoarece sursa de combustibil (energia soarelui) va fi intotdeauna gratis.

Eficienţa tehnologiei asigurată
In prezent există mai mult de 300.000 de sisteme solare instalate in SUA care s-au dovedit a fi eficiente, iar numărul de instalatii continuă să crească cu miile în fiecare an. (Sursa: www.schottsolar.com)

Back To Top