Categorie: Arta culinara

Arta culinara Retete culinare Sănătate

Cozonac romanesc

Pt. 2 kg de făină: 8 – 10 ouă ½ kg zahăr 1 kg lapte ¼ ulei 100 gr unt sau margarină 2 linguriţe sare drojdie, arome Se face mai întâi plămădeala cu puţin lapte, făină şi drojdie. Separat: Se separă ouăle. Albuşurile se păstrează pt umplutură iar gălbenuşurile se freacă cu sarea. Zahărul se […]

Arta culinara Retete culinare Sănătate

Cornulete americane

4 Cupe făină 1 cupă unt 1 cupă margarină ½ cupă lapte 1 pacheţel drojdie ½ lingură zahăr ½ linguriţă sare 2 linguriţe vanilie 4 gălbenuşuri ouă (albuşurile se folosesc pt umplutură) Se freacă drojdia cu zahărul şi laptele călduţ. Se pun untul, margarina, făina, gălbenuşurile, sarea şi vanilia şi se frământă toate până se […]

Back To Top