Asigurarea RCA

Asigurarea RCA

Asigurarea RCA este un tip de asigurare prin intermediul careia tertele persoane care au suferit un prejudiciu intr-un accident rutier au posibilitatea de a-si recupera paguba prin intermediul respectivei polite,  incheiata de soferul masinii care se face vinovat de producerea accidentului.

De asemenea, in cazul in care va numarati printre cei care au suferit si diverse vatamari corporale care au avut nevoie de ingrijiri medicale trebuie sa stiti ca prin polita soferului asigurat care a provocat accidentul va puteti recupera banii. La fel si cei care se decid sa actioneze in judecata soferul care se face responsabil de respectivul accident rutier.

Toate persoanele fizice, cat si cele juridice care detin in proprietate un automobil trebuie sa incheie o astfel de polita deoarece sunt obligati prin lege. Incheierea politei de asigurare RCA implica plata unei prime de asigurare periodice.

Care este scopul unei astfel de asigurari auto? Este acela ca pagubitul sa primeasca despagubiri pentru daunele pe care le-a suferit, indiferent ce situati are soferul vinovat de accident din punct de vedere. Astfel, contra unei prime de asigurari care trebuie achitata periodic, riscul legat de pagubirea unor terti intr-un eventual accident este transferat companiei de asigurari.

Daca va decideti sa vindeti automobilul, va puteti recupera suma aferenta primei de asigurare platite care a ramas neutilizata pana la expirarea politei RCA, facand o cerere la compania de asigurari. De asemenea, daca achizitionati o masina trebuie sa stiti ca asigurarea RCA nu este transferabila. Veti fi nevoit sa incheiati chiar dumneavoastra o noua polita RCA, cea pe care o detinea proprietarul anterior nemaifiind valabila.

Incheierea politei RCA se poate face la oricare dintre societatile de asigurari care este autorizata sa incheie astfel de polite de asigurare. Compara cu un RCA ieftin toate politele pe care le vei gasi si alege-o pe cea mai avantajoasa si vei putea circula in legalitate pe soselele Romaniei si in plus vei beneficia de protectie in situatia in care, printr-un capriciu al hazardului, veti fi implicat intr-un accident de circulatie.

Back To Top