Atenție la bacteriile din bucătărie și cele de pe computer!

Atenție la bacteriile din bucătărie și cele de pe computer!

Exista aproximativ de 200 de ori mai multe bacterii pe tocătorul de bucătărie decât pe scaunul de toaleta

In urma unor studii cu privire modul in care bolile sunt transmise prin intermediul obiectelor din jurul nostru, un profesor de microbiologie de la Universitatea din Arizona a descoperit faptul ca, in ciuda miturilor, colacul de toaleta nu este lucrul cu cele mai multe bacterii din casa, scrie BBC News.

Acesta a verificat mai multe obiecte de uz casnic, fiind atent la numărul bacteriilor existente pe aceste obiecte, dar și modul de dezvoltare al acestora. El a cautat in special bacterii fecale, cum ar fi E.coli și Staphylococcus aureus.

Astfel a descoperit ca pe scaunul de toaleta exista aproximativ 50 de bacterii pe centimetru pătrat. Se pare ca trebuie sa ne îngrijorăm mai mult pentru alte articole de uz casnic.

”De obicei exista aproximativ de 200 de ori mai multe bacterii pe tocătorul de bucătărie decât pe scaunul de toaleta” declara cercetătorul.

Tocătorul nu ia neapărat contact direct cu materiile fecale. Se pare ca acestea vin prin intermediul produselor din carne și măruntaiele animalelor. ”Este mai sigur sa tăiați legumele pe scaunul de toaleta, declara acesta.”

Potrivit lui Gerba, exista aproximativ 10 milioane de bacterii pe centimetru pătrat pe un burete de bucătărie, iar pe o laveta in jur de un milion.

Studiul se bazează pe probe din case din 9 tari diferite, iar acesta evidențiază faptul ca 21% din carpele de bucătărie care par curate au niveluri mari de contaminare.

Studiul identifica bacterii fecale și in alte locuri din casa, iar acest lucru diferă de la o țară la alta.

Studiul a fost făcut in 2010 in 180 de case din Australia, Canada, Germania, India, Malaezia, Arabia Saudita. Africa de Sud, Marea Britanie si SUA.

Infecții pe telefon și calculator

Doctorul a atras atenția asupra locului de munca, care poate fi de asemenea o sursa de infecții:

„Multi oameni nu realizează ca ating un obiect murdar de fiecare data cand ridica receptorul telefonului, pe care niciodata nu il curata”.

De asemenea, Gerba a declarat ca pe monitorul calculatorului se afla de 400 de ori mai multe bacterii decât pe vasul toaletei.

Back To Top