Avantajele caselor eco pasive

Casele eco pasive au devenit tot mai populare in ultimii ani, si nu este de mirare. Avantajele caselor eco pasive sunt de-a dreptul impresionante: costuri de intretinere aproape de zero precum si un mediu interior sanatos si comfortabil.

 Avantajele caselor eco pasive le transforma in constructiile viitorului

Traim intr-o lume in care resursele energetice clasice – fie ca este vorba despre gaze naturale, despre energie electrica produsa conventional sau despre combustibili solizi – devin pe zi ce trece tot mai scumpe si tot mai rare. Din aceasta perspectiva, avantajele caselor eco pasive se impun de la sine. Ce inseamna o casa eco pasiva? O casa eco pasiva este o casa atat de bine izolata termic, incat coeficientul de transfer termic intre interior si exterior are o valoare de sub 0,11. Pentru comparatie, o casa construita in mod conventional, din caramida sau din BCA,  are un coeficient de transfer termic  mult mai ridicat, de peste 0,38. Prin urmare, avantajele caselor eco pasive sunt evidente: o astfel de casa necesita un consum de energie de trei ori mai mic pentru a fi incalzite iarna si racite vara.

Avantajele caselor eco pasive – de ce renteaza sa construiti o astfel de locuinta

Din lipsa de informatie, multe persoane interesate de construirea unei noi locuinte trec cu vederea peste avantajele caselor eco pasive. Pe langa consumul foarte redus de energie, evidentiat mai sus, printre avantajele caselor eco pasive se mai numara si un mediu interior sanatos si comfortabil. Deoarece casele eco pasive sunt foarte bine izolate, temperatura interioara va fi intotdeaua unitara, fara alternanta de zone prea calde si zone prea reci. In interiorul caselor eco pasive nu va veti confrunta cu fenomenul de “perete rece”, atat de frecvent si de neplacut in cazul locuintelor conventionale. Deasemenea, printre avantajele caselor eco pasive se numara siun aer curat, fara potential alergen. Aerul locuintelor eco pasive este permanent improspatat prin intermediul unui sistem special de tubulaturi. Aerul din interior este pompat in exterior, in timp ce un aflux de aer proaspat, incalzit in prealabil, intra in interiorul locuintei. Astfel, in decurs de cateva ore, intreg volumul de aer din locuinta este improspatat, fara ca acest lucru sa modifice temperatura  din interior. Prin urmare, avantajele caselor eco pasive includ si accesul la aer curat, proaspat, in interior. Improspatarea permenenta a aerului din interior inseamna un mediu lipsit de bacterii, ciuperci, mucegaiuri.

Referitor la pretul constructiei, avantajele caselor eco pasive prevaleaza cu siguranta asupra costurilor. Chiar daca, in anumite cazuri, constructia unei case eco pasive ar putea sa coste ceva mai mult decat constructia unei locuinte clasice, aceste costuri suplimentare vor fi recuperate in doar cateva luni de utilizare ale locuintei eco pasive.

Contactati-ne pentru mai multe informatii despre casele pasive!