Avantajele construirii caselor pe structura compozita din metal si lemn

Avantajele construirii caselor pe structura compozita din metal si lemn

Cost redus fata de sistemele de constructii clasice

Costul mai redus la casele pe structura compozita rezulta din rapiditatea montajului structurii metalice si a peretilor aferenti precum si din simplitatea sistemului propriu-zis.

Durata de viata mai lunga a constructiei

Compania Austrocasa ofera o garantie de 50 de ani pentru casele pe structura compozita. Durata de viata este de minimum 300 de ani.

Rezistenta maxima la actiunea seismica (cutremur)

Se cunoaste faptul ca, constructiile pe structura metalica au o rezistenta marita la actiunea seismica.

Izolatie termica si fonica foarte ridicata

Sistemul SmartHome, datorita placilor de heraklith si a stratului de fibra de celuloza confera un nivel de termoizolatie fonica si termica net superioara sistemelor traditionale.

Peretii realizati din sistemul inovativ SmartHome – respira

Casa SmartHome este o casa in care peretii si tavanele „respira”. Placile de inchidere realizate din OSB sau Heraklith au o rezistenta mica la difuzia vaporilor iar din acest motiv vaporii si umezeala acumulata la interior migreaza catre exterior. Datorita acestui lucru fenomene de tipul condensului si igrasiei vor fi evitate la constructiile SmartHome. Clima pe teritoriul romaniei favorizeaza formarea picaturii de roua la 8 cm in interiorul structurii – Datorita calitatii perlitului aceasta nu se mai formeaza motiv pentru care scade excesul de umezeala.

Costuri mai mici in executarea fundatiilor

Fundatia unei astfel de case sunt date de rezistenta seismica sporita si de necesitatea consumului de materiale folosite. Dimensiunile fundatiei sint influentate, in primul rind, de natura terenului de fundare si de existenta sau nu a subsolului. Incarcarile sint mai mici la casele pe structura compozita, deci implicit si fundatiile vor fi construite ca atare.

Casa are suprafata utila mare datorita grosimii reduse a peretilor SmartHome

Folosirea unor materiale cu inalta eficienta termica si preluarea rolului structural de catre elemente metalice permite reducerea grosimii totale a peretilor. Astfel raportul suprafata construita/suprafata utila este mai avantajos pentru client. Grosimea peretului termoizolat SmartHome gata finisat este de 27 cm, fata de constructia clasica de caramida unde grosimea este de minimum 65 cm termoizolat (polistiren inclus) si finisat pentru a obtine aceeasi izolatie!

Rezistenta foarte buna la foc, la fel cu structura casei de caramida

Datorita faptului ca structura compozita se afla in interiorul peretilor termoizolanti acest lucru confera acesteia o inalta rezistenta la foc prin insasi materialul folosit ca termoizolatie si anume fibra de celuloza sau placa de Heraklith, aceste materiale fiind recunoscut pentru calitatile sale deosebite privind rezistenta la foc.

Elasticitate crescuta a structurii metalice

Casele realizate din structura compozita si placile de OSB sau Heraklith lucreaza impreuna extrem de bine la seism fiind foarte elastice fata de sistemul clasic din caramida care este casant si cedeaza (se rup) la miscari seismice.

Rapiditate in executia constructiei

Casele pe structura SmartHome se realizeaza foarte rapid astfel incat in aproximativ 30 de zile casa este finalizata complet, exceptand turnarea fundatiilor.

Back To Top