Avantajele unei case parter

Avantajele unei case parter

Care ar fi avantajele unei case parter?

Oare cati dintre noi nu isi doresc sa renunte la viata intre patru pereti la bloc si sa se mute la o casa unde sa aibe o curte de joaca pentru copii, dar si gradina/livada proprie. Cred ca multi isi doresc acest lucru insa sunt si foarte multi care pun in balanta avantajele si dezavantajele unei case parter. Eu pot spune, cu cea mai mare convingere, ca o casa simpla si cocheta care are doar un nivel, parterul, are mai multe avantaje decat dezavantaje.

Un prim avantaj in construirea unei case parter ar fi costurile reduse la construirea acesteia; bineinteles ca in momentul in care va hotarati sa construiti o casa mai mica se reduc si costurile de constructie ale acesteia, astfel ca aceasta alegere este perfecta pentru persoanele care dispun de un buget mediu pentru construirea unei case.

In al doilea rand, este de la sine inteles ca vor scadea si costurile pentru mobilare, deoarece casa fiind mai mica, are mai putine camere astfel ca mobila este in numar mai mic.

Se reduc si costurile la incalzire si climatizare, deoarece camerele sunt intr-un numar mult mai mic, chiar si spatiul pe intreg, pierderile de caldura sunt mult mai mici, iar in ceea ce priveste climatizarea, costurile devin mult reduse atunci cand folosim aerul conditionat pe timp de vara, spatiul de aerat fiind mult mai mic.

Un alt avantaj in construirea unei case parter consta si in reducerea cheltuielilor de intretinere a casei. Toate lucrarile de reparatie si intretinere ca casei scad semnificativ in cazul unei case parter decat in cazul unei case cu etaj.

Unul dintre avantajele care ma incanta cel mai mult in alegerea mea de a construi o casa cu parter, este faptul ca impozitele sunt mult mai mici iar perioada de construiore scade si ea semnificativ.

Un grad ridicat de siguranta – fie ca vorbim de inexistenta riscului de a cadea pe scari, de rezistenta in cazul unui cutremur sau de posibilitatea de a evacua rapid casa in situatia nefericita a producerii unui incendiu, o casa fara etaj este mult mai sigura decat o casa cu etaj; aceasta este o casa ideala pentru cei care au copii mici, neexistand riscul accidentarii lor; de asemenea, multi dintre cei care isi construiesc case cu etaj nu realizeaza ca, la un moment dat, vor imbatrani iar urcarea treptelor pana la etaj se va dovedi a fi o adevarata aventura.

Back To Top