Biblia si smartfonul

Un punct de vedere:

In autobuze, metrou, gari si scoli ‘smartfonul’ nu lipseste din palma, de pe genunchi. Scriem mai rapid decat gandim. In ore, la liceu ori la facultate, in sedintele de guvern ori de la primarie, nu trec cateva minute fara sa-l utilizam. La serviciu e privit cu coada ochiului la fiecare tiuit al unui confrate al sau. Ne ‘semesuim’ copii, partenerii, si chiar prietenii din diaspora. Ne ‘sharuim’, ne dam ‘laicuri’ zi de zi. Unii chiar ora de ora… Cum avem putin timp, ni-l petrecem cu el, smartfonu’! Iar seara il punem pe noptiera sau chiar sub perna! Ba chiar si in biserici e prezent pe sub banci, unde uneori facaie ca pomul de iarna…

Smartphone-ul. Fara el nu existi!

Discutam intr-o zi cu un prieten, cum ar fi daca am trata Biblia ca pe telefoul mobil? Oare am purta-o cu noi mereu, in posete sau in buzunarul de la haina, ori la piept? Oare ne-am intoarce dupa ea din statie (pierzand autobuzul) atunci cand am uitat-o acasa? Am umbla prin Biblie de cateva ori pe zi? si mai ales in momentele de pauza. Am folosi-o ca sa primim mesaje din textul biblic? Ori sa dam mai departe. Am folosi-o in relatia cu sotii, cu parintii? Oare am darui-o cadou copiilor nostri? Am deschide-o cand calatorim? Am apela la ea in caz de urgente? Am trata-o ca si cum nu am putea trai fara ea?

Intr-o discutie pe care am avut-o cu o colega – cu privire la „femeia care trebuie sa placa sotului sau”, am bagat mana in geanta si am scos o Scriptura argumentandu-i cu textul in fata. Profesoara a exclamat surprinsa (dar nu text): „Vai domn’ profesor purtati Biblia cu dumneavoastra!?”. O port. Daca tabagistul poate purta pachetul de mahoarce, basca bricheta ori chibrit, noua de ce sa ne fie rusine? Daca fiecare om isi cara telefonul, noi de ce n-am putea purta o Scriptura de buzunar? Am vazut pe unii care au chiar doua telefoane, dar pe nimeni cu doua Biblii!

Smartfonul ne conecteaza cu oamenii. Biblia ne tine-n retea cu Dumnezeu. Uneori, reteaua telefonica pica. Iar daca nu platesti anticipat nu ai acces la servicii. Consecintele urmeaza… Spre deosebire de telefoania mobila, atata vreme cat folosim Scriptura nu trebuie sa ne facem grija ca vom fi deconectati. Isus ne-a platit deja factura in avans!

Smartfon ai, unde e Biblia ta?
Sursa: crestintotal.ro

Back To Top