Biblia si smartfonul

Biblia si smartfonul

Un punct de vedere:

În autobuze, metrou, gări şi şcoli ‘smartfonul’ nu lipseşte din palmă, de pe genunchi. Scriem mai rapid decât gândim. În ore, la liceu ori la facultate, în şedinţele de guvern ori de la primărie, nu trec câteva minute fără să-l utilizăm. La serviciu e privit cu coadă ochiului la fiecare ţiuit al unui confrate al sau. Ne ‘semesuim’ copii, partenerii, şi chiar prietenii din diaspora. Ne ‘sharuim’, ne dăm ‘laicuri’ zi de zi. Unii chiar ora de ora… Cum avem puţin timp, ni-l petrecem cu el, smartfonu’! Iar seară îl punem pe noptieră sau chiar sub pernă! Ba chiar şi în biserici e prezent pe sub bănci, unde uneori făcaie că pomul de iarnă…

Smartphone-ul. Fără el nu exişti!

Discutăm într-o zi cu un prieten, cum ar fi dacă am trata Biblia că pe telefoul mobil? Oare am purta-o cu noi mereu, în poşete sau în buzunarul de la haina, ori la piept? Oare ne-am întoarce după ea din staţie (pierzând autobuzul) atunci când am uitat-o acasă? Am umblă prin Biblie de câteva ori pe zi? şi mai ales în momentele de pauză. Am folosi-o că să primim mesaje din textul biblic? Ori să dăm mai departe. Am folosi-o în relaţia cu soţii, cu părinţii? Oare am dărui-o cadou copiilor noştri? Am deschide-o când călătorim? Am apela la ea în caz de urgenţe? Am trata-o că şi cum nu am putea trăi fără ea?

Într-o discuţie pe care am avut-o cu o colegă – cu privire la „femeia care trebuie să placă soţului sau”, am băgat mâna în geantă şi am scos o Scriptură argumentându-i cu textul în faţă. Profesoară a exclamat surprinsă (dar nu text): „Vai domn’ profesor purtaţi Biblia cu dumneavoastră!?”. O port. Dacă tabagistul poate purta pachetul de mahoarce, başca brichetă ori chibrit, nouă de ce să ne fie ruşine? Dacă fiecare om îşi cară telefonul, noi de ce n-am putea purta o Scriptură de buzunar? Am văzut pe unii care au chiar două telefoane, dar pe nimeni cu două Biblii!

Smartfonul ne conectează cu oamenii. Biblia ne ţine-n reţea cu Dumnezeu. Uneori, reţeaua telefonică pică. Iar dacă nu plăteşti anticipat nu ai acces la servicii. Consecinţele urmează… Spre deosebire de telefoania mobilă, atâta vreme cât folosim Scriptură nu trebuie să ne facem grijă că vom fi deconectaţi. Isus ne-a plătit deja factură în avans!

Smartfon ai, unde e Biblia ta?
Sursă: crestintotal.ro

Back To Top