Caracteristici Austrodom

Caracteristici Austrodom

Domurile geodezice AustroDOM ™ au cateva elemente patentate caracterisitice:

Conectorii metalici de forta Austrodom

Inima domului geodezic in sistem Austrodom este sistemul de conectori metalici de forta. Acesti conectori patentati sunt speciali proiectati ca:
– respecta si chiar exced normele de siguranta privind structura de rezistenta;
– sa reziste la încarcari foarte mari; fiecare sistem punctual de connectori, singur, poate prelua o tensiune de peste 10 tone, aliajul fiind ranforsat cu titan
– sa reziste timp foarte lung;
– sa se monteaze usor si rapid si sunt proiectati sa alinieze singuri structura, dând posibilitatea si unui amator sa-ti monteze casa;
– nu erodeaza si nu se deformeaza;
– reperele principale sa nu fie sudate (sunt turmate dintr-o bucata; sunt eliminate riscurile de rupere], sa nu rugineasca, fiind în fapt gandite special pentru a ranforsa la maxim domul geodezic.

Traversa dubla Austrodom

Dubla-traversa a fost gandita nu doar ca sa formeze un zid exterior, ci este conceputa pentru a solutiona deodata:
– eficienta structurala maxima (dimensiunea este limitata la rezistenta optima a unei grinzi);
– suport implicit pentru panelizarea calotei exterioare si interioare;
– functionalitatea sistemului de intraventilatie zid;
– suport pentru o termo-izolatie într-o grosime real eficienta;
– manevrabilitate la cotele umanului.

Sistemul de dubla-traversa propus, pe langa ca dublu-ranforseaza domul, permite cu un minimum de materiale sa se asigure structural peretului exterior o grosime apreciabila si reala de minim 40cm, putând usor si cu costuri aditionale minime sa se asigure o grosime de pâna la 70cm. Structura permite agatare completa a unei camere direct pe ea, chiar fara stalpii de rezistenta dedesubt.

Sistemul de ventilatie natural directionat intra-zid sau sistem de ventilatie pentru case eco pasive, cu sau fara recuperare de caldura.

AustroDOM a dezvoltat un sistem intraventilatie naturala directionata in interiorul zidului ce elimina pernele de aer statice si asigura o circulatie naturala si continua a aerului, pe deasupra stratului de termo-izolatie. Aerul circula de la baza la varf, pe sub intregul invelis al domului,acest lucru eliminand caldura verii, sau condensul provocat de diferentele de temperatura interior-exterior. Acest sistem simplu, dar foarte eficient asigura, in acelasi timp, un bioclimat interior sanatos, fara a fi nevoie de aparate electrice sau electronice ce implica un consum aditional de energie.

Asigura un climat uniform in toata casa, chiar si de la o singura sursa de energie, rezultand costuri mici de incalzire/racire. Pe timp de vara, este racoroasa, nu se incinge, iar iarna este calduroasa. In timp isi creaza propriu bioclimat in temperatura aproximativ constanta, indiferent de temperatura exterioara.

austrodom

Back To Top