Caracteristicile lemnului

Caracteristicile lemnului

O caracteristica esentiala a sistemului este utilizarea de elemente de lemn cu sectiune standardizata, care se imbina simplu, fara chertari, dar dupa detalii riguros alcatuite.

Lemnul poate fi comparat cu otelul in ceea ce priveste rezistenta sa, sau cu piatra in ceea ce priveste longevitatea sa. Performantele fizice ale lemnului de tip AustroCASA sunt superioare celorlalte materiale. Ecologic, durabil si estetic, lemnul confera o dimensiune umana arhitecturii locuintei.

Pentru a fi pe placul adeptilor respiratiei peretilor, lemnul este unicul material de constructii care respira… si raspunde tuturor exigentelor materialelor de constructii: nu degaja gaz, praf, electricitate statica. Tratat si montat corespunzator, lemnul de tip AustroCASa nu produce igrasie si nu dezvolta colonii de insecte sau bacterii.

Datorita calitatilor sale estetice si mecanice, lemnul se integreaza arhitectural atat in mediul urban cat si in cel rural. Fiind mai usoare decat constructiile din beton, structurile din lemn se adapteaza mai usor terenurilor dificile. Usor de prelucrat, lemnul face posibile modificarile structurale ale peretilor interiori, adaugarea de noi elemente de confort, adaugarea extensiilor, etc.

Lemnul este un material nobil si calduros. Performantele termice ale lemnului sunt extraordinare: poseda o capacitate de izolatie termica de 350 de ori mai mare decat a otelului si de 10 ori mai mare decat a betonului. O casa din lemn este racoroasa vara si calduroasa iarna.

In ciuda ideilor preconcepute, lemnul este un material care are una dintre cele mai bune rezistente la foc. El nu creste riscul la incendii, din contra, el arde lent, fara a transmite caldura catre elementele inconjuratoare si fara a degaja fum toxic. Lemnul de tip AustroCASA este tratat si NU arde, deoarece contine o cantitate infima de oxigen (elementul care intretine arderea!).

Casele din lemn se construiesc mai repede decat cele din caramida traditionala sau din beton. Lemnul este un excelent regulator termic si higrometric si un bun izolator fonic. Lemnul se comporta extraordinar de bine la cutremure datorita elasticitatii sale, rezistand la cutremure de pana la 8,5 grade!

Imi place sa cred ca multi din vizitatorii sitului nostru sunt deja familiarizati si cunosc beneficiile indubitabile ale unei case din lemn, asteptam sa ne contactati pentru detalii sau comenzi case ieftine din lemn (de la 250€/mp!).

Vizionati si portofoliul caselor din lemn construite de Austrocasa & Partners >>

Back To Top