Casa activa

Casa activa

Conceptul de casa activaCasa activa se caracterizeaza prin impactul pozitiv pe care aceasta il are asupra mediului inconjurator.

„Alianta pentru Case Active” isi propune sa elaboreze o retea de utilizatori care sa ofere in mod continuu interpretari noi si eficiente ale conceptului de „casa activa”, care sa devina un standard pentru constructii.

Astfel, companii, organizatii, institute si universitati vor colabora pentru a diminua sau chiar stopa schimbarile climatice cauzate de actiunile negative ale oamenilor, precum si efectele pe care acestea le au asupra mediului. O problema majora, pentru care Alianta doreste sa gaseasca solutii, sunt emisiile de dioxid de carbon.

Casa activa” este considerata o constructie care beneficiaza de un design optimizat, axat pe eficienta energetica rezultata din utilizarea energiilor regenerabile, si care, printr-o proiectare inteligenta, apeleaza la solutii inteligente pentru rezolvarea sistemelor de incalzire si racire.

Printre primele recomandari menite sa creasca gradul de confort in locuinte se numara instalarea unei fenestratii de dimensiuni mari, care sa sporeasca aportul solar si nivelul de iluminare naturala, contribuind astfel la imbunatatirea starii de sanatate.

De asemenea, spatiile interioare trebuie concepute in asa fel incat sa incurajeze un climat sanatos, prin instalarea unor sisteme menite sa imbunatateasca calitatea aerului. Din acest punct de vedere, sunt importante si materialele utilizate pentru realizarea structurii cladirii.

Acestea vor fi evaluate din punct de vedere al efectelor pe care le au asupra mediului. Prin urmare, si cantitatile de deseuri rezultate in urma construirii vor fi semnificativ diminuate, datorita folosirii materialelor ecologice.

Apoi, casele vor fi proiectate in asa fel incat sa apeleze la resurse naturale, cum ar fi apa de ploaie, soarele, vantul si sa contribuie la reducerea consumului de energie prin utilizarea panourilor solare.

Sursa: CasaMea.ro

Austrocasa International detine tehnologia necesara implementarii acestui concept:
– Sistem de ventilatie german Terra Air-home, cu tubulatura antimicrobiana captusita cu ioni de argint.
– Sistem de incalzire solar cu stocatoare Austria Email, panouri solare si pompa de caldura terestra germana de la Zewotherm.
– Panouri fotovoltaice, generator electric si micro turbina eoliana, sistem mixt pentru producerea curentului electric.
– Sistem de conversie a energiei geotermale de joasa temperatura din sol (10 grade C) in energie electrica si termica, brevetat de un grup de cercetatori de la Universitatea Tehnica din Iasi.
– Sistem complet eficient de incalzire in pardoseala, de la Zewotherm, Germania.
– Ferestre solare originale Velux, optimizate pentru eficienta energetica maxima.
– Fiecare instalatie este dotata cu sistem electronic de control, monitorizare si actionare automatizata, pentru a obtine eficienta maxima la instalatiile de incalzire, ventilatie si producere de curent electric.


Pentru a fi informat despre acest subiect si altele importante, introduceti adresa de e-mail:

Back To Top