Descriere casa eco Dor
Casa eco Dor este proiectata dupa un model polonez al unui fost partener Austrocasa. O casa cu spatii generoase si spatiu util total suficient de larg, care satisface orice pretentii ale clientilor sofisticati si cu buget suficient de mare pentru a construi aceasta casa eco. Initial a fost proiectata pentru a fi construita din caramida sau beton, dar poate fi adaptata pentru a fi construita din lemn, adica o casa eco activa eficienta energetic.
Prezentam mai jos, pas cu pas, operatiile executate la Casa DOR din cofraje incorporate de polistiren si beton.
Casa DOR „la gri” Prima zi:
Am transportat cofrajele si am organizat santierul. Am confectionat otelul beton pentru stalpii de rezistenta (PC) si structura peretilor (OB). Am confectionat stalpii pentru ferestre si buiandrugii. Am pregatit utilajul pentru fabricarea BCU (spumogeneratorul) si betoniera de 350 litri. Am pregatit un minim de schele din lemn si metal.
A 2-a zi:
Intrucat am preluat fundatia asa cum era executata de un meserias neautorizat, a trebuit sa turnam o centura de corectare si nivelare a fundatiei. Daca executati fundatia in regie proprie, va recomandam sa o faceti sub indrumarea unui specialist pentru a obtine liniaritate si planeitate, ca sa nu aveti probleme ulterior.
A 3-a zi:
Am montat stalpii de rezistenta de la ferestre, stalpi pe care se vor rezema buiandrugii de la ferestre. Am pozitionat stalpii din otel beton care formeaza strucura de rezistenta a casei, respectand proiectul, structura pe stalpi si grinzi.
A 4-a zi:
Am asezat si aliniat primele trei randuri de cofraje termoizolante Eco (200x25x25cm). Am turnat beton in primul rand de cofraje si am fabricat si turnat beton celular usor (BCU) in celelalte doua randuri. Am montat cofrajele din lemn pentru golurile de la ferestre.
A 5-a zi:
Am montat alte trei randuri de cofraje si le-am umplut cu BCU. Am confectionat si montat grinzile pentru sustinerea scarii de acces la etaj.
A 6-a zi:
Am montat inca doua randuri de cofraje si am turnat BCU. Am cofrat si turnat beton in buiandrugii de peste ferestre si usi. Dupa doua ore am montat inca doua randuri de cofraje din polistiren si am turnat BCU, ajungand astfel la randul 10 peste care va fi turnata centura din beton, dupa ce cofram clasic si turnam stalpii mai intai.
A 7-a zi pana la a 9-a zi::
Am cofrat, confectionat otel beton si turnat stalpii din beton armat.
A 10-a zi:
Urmeaza cofrarea scarii interioare, a centurii si a placii peste parter.
Cofrarea si turnarea scarii, centurii si a placii peste parter:
Cofrarea centurii si a placii, uscarea si decofrarea placii peste parter a durat 21 de zile.
A 32-a zi si a 33-a zi:
Montat cofraje, otel beton si turnat BCU in peretii de la mansarda.
A 34-a zi:
Cofrat, montat otelul beton si turnat beton in stalpii si centura peste peretii de la mansarda.
A 35-a zi:
Am montat plasa din fibra de sticla si adezivul (masa de spaclu) la exterior pentru ca polistirenul sa nu fie afectat de razele solare.
Dupa 7 zile, timp in care centura s-a intarit suficient, am montat acoperisul din lemn (sarpanta, astereala si folia anticondens).
Echipa:
– Echipa a fost formata din: dulgher/fierar-betonist, zidar tencuitor si un necalificat. La unele faze de construire (turnare placa) am folosit mai multi muncitori necalificati.
Utilajele si uneltele folosite:
– Betoniera, spumogenerator, scara de aluminiu, scripete, schela usoara, precum si scule uzuale folosite in constructii.
Concluzie:
Am realizat Casa DOR de la fundatie pana la acoperis in 42 de zile, fundatia fiind deja executata. Manopera, asistenta tehnica si cheltuielile de transport l-au costat pe beneficiar putin peste 20 de mii lei.
Pentru detalii sau pentru proiectare si construire casa eco Dor nu ezitati sa ne contactati.