Casa eco pasiva antiseismica

Casa eco pasiva antiseismica

Conceptul de casa eco pasiva independenta energetic, este din ce in ce mai prezent si pe meleagurile romanesti.

Prin ce se distinge o casa eco pasiva de o casa obisnuita?

Intr-o casa eco pasiva pierderile de energie sunt reduse la minim prin folosirea de materiale de constructie cu calitati termoizolante foarte bune, iar sistemul de ventilatie al unei case eco pasive permite recuperarea cu o eficienta de cel putin 70% a caldurii si refolosirea ei pentru incalzirea aerului proaspat sau a apei.

Acoperirea necesarului de energie se face, pe cat posibil, folosind surse de energie neconventionale (energia solara, energia eoliana, energia geotermala, etc.) care asigura o mare independenta energetica.

Avantajul imediat pentru proprietarul unei astfel de case sunt facturile reduse, sau chiar inexistente, pentru plata energiei termice sau electrice.

Un alt avantaj, de care beneficiem cu totii, este conservarea mediului inconjurator, prin reducerea dioxidului de carbon eliminat in atmosfera de catre sistemele conventionale de incalzire. Sa nu uitam si faptul ca resursele energetice conventionale sunt limitate.

Casa eco pasiva antiseismica SmartHome

Faptul ca beneficiarii si constructorii romani devin tot mai interesati de aceste aspecte nu poate decat sa ne bucure. Satisfactia este si mai mare atunci cand gasim antreprenori romani dispusi nu doar sa construiasca case pasive ci sa si investeasca in cercetarea si producerea materialelor de constructie pentru acestea!

In materialul urmator va prezentam solutiile de realizare a unei case pasive si antiseismice propuse de firma SmartHome din Iasi. Constructiile sunt realizate din elemente modulare compozite, otel plus lemn. Fiecare tip de element modular este placat cu panouri eco pasive.

In ceea ce priveste captatorul solar paraboloid produs de firma SmartHome, acesta este o optiune fiabila in ce priveste optiunile alternative si ecologice de producere a agentului termic. Foloseste o energie care inca in Romania nu a fost exploatata la maxim si care este la indemana tuturor: lumina de la SOARE.

Captatorul consta intr-o oglinda de forma parabolica (asemeni unei antene satelit), care, dotata cu un sistem automat pe baza de senzori, urmareste si focalizeaza reflexia luminii in corpul focar (calculat in functie de dimensiunea oglinzii). Prin acest focar este circulat agentul termic, care astfel se incalzeste.

Elementul inovativ in tot acest sistem este insusi dispozitivul automat de detectie si urmarire fotovoltaica a soarelui, care permite dublarea randamentului fata de un captator solar fix. Circuitul inchis, dotat cu schimbator de caldura, creste randamentul, o oglinda de 4 metri in diametru (aprox. 10 metri patrati suprafata de reflexie), poate genera in Romania pe parcursul unei zile insorite in jur de 1000 litri de apa la 90 grade Celsius.

Consumul total de energie electrica al unui paraboloid cu diametrul de 4 metri ajunge la 40 W/ora, energie ce poate fi obtinuta prin montarea pe cadrul panoului a unui mini-panou fotovoltaic, ce poate acumula cu usurinta energia electrica necesara deplasarii panoului.

In viitorul apropiat, aplicabilitatea dispozitivului paraboloid va fi transpusa intr-un mediu mult mai larg de aplicatii, momentan fiind disponibila doar solutia de transformare de energie solara in energie termica.

Mai multe informatii despre modul in care casa pasiva si dispozitivul paraboloid produse de firma Folex va poate reduce cheltuielile cu apa calda si incalzirea, le puteti gasi vizitand www.austrocasa.ro

Casa eco pasiva AustroCASA

Back To Top