Casa pasiva din lemn cu elemente active

Casa pasiva din lemn cu elemente active

Casa pasiva din lemn cu elemente active, sau casa pasactiva, varianta lemn eco

proiect de casa pasiva din lemn

O casa pasiva din lemn (in cazul nostru) consuma cu 80-90 % mai putina energie decat o constructie clasica, construita la standard european. Consumul de energie al unei case pasive este mult mai redus decat consumul unei case eficienta energetic.

Casa activa din lemn sau casa pasactiva (pasiva + activa) utilizeaza la maxim toate sursele de caldura disponibile precum caldura corpului sau cea primita de la soare, rezultatul fiind un necesar de energie pentru incalzire extrem de redus.

Ferestrele, usile si anvelopa casei fac posibila pastrarea caldurii in interior. Aerul proaspat, fara curenti, este furnizat de un sistem mecanic de ventilatie care recupereaza caldura aerului evacuat si o restituie in interior.

In prezent majoritatea constructiilor noi si a celor reabilitate sunt din ce in ce mai bine izolate termic si tot mai etanse la circulatia aerului (atentie! executate prost calitativ aceste case pot deveni surse de boala si probleme!). Clasica ventilatie „prin deschiderea ferestrelor” nu este satisfacatoare din punct de vedere energetic, de aici nevoie unor sisteme de ventilatie inteligente adiacente. Aerul proaspat este o necesitate pentru o viata sanatoasa, de aceea ventilatia unei locuinte este una din tehnicile esentiale pentru constructiile viitoare. Exista solutii sofisticate si scumpe dar si solutii inteligente si ieftine pentru o ventilatie eficienta si sanatoasa a caselor pasive din lemn.

Back To Top