Casa eco pasiva

Casa eco pasiva

casa ecoVa doriti sa ajungeti la un standard de aur in ceea ce priveste eficienta energetica in casa construita de dumneavoastra? Veti afla in cele ce urmeaza de ce aveti nevoie pentru a atinge statutul de casa eco pasiva.

O casa eco pasiva este contruita in primul rand pentru a fi extrem de eficienta din punctul de vedere al energiei, deasemenea are un climat interior confortabil fara a fi nevoie sa apelezi la un sistem traditional de incalzire sau de racire activa.

Casa eco pasiva foloseste soarele, locuitorii acesteia, aparate de uz casnic si aer extrase – surse de caldura pasive – pentru a acoperi o mare parte din necesarul de caldura. Caldura ramasa este prevazuta de aerul furnizat, fiind astfel suficient ca sursa de caldura, deoarece o casa eco pasiva are pierderi foarte mici de caldura datorita structurii acesteia.

Pentru a face acest lucru, o casa eco pasiva este construita cu un nivel ridicat de izolare, etanseitate a aerului exceptionala; foloseste castiguri solare pasive: ferestre, peretii si podelele deasemenea colecteaza caldura, toate astea inmagazineaza si distribuie caldura in timpul iernilor iar vara respinge caldura; o casa eco pasiva beneficiaza de geamuri si rame eficiente energetic iar casa are o ventilatie mecanica menita sa recupereze caldura si sa pastreze o calitate a aerului din interior foarte buna.

Bineinteles ca o casa eco pasiva ar trebui sa aibe aparate cu consum redus de energie si lumini.

Cererea redusa a unei case eco pasive de energie poate fi asigurata din surse regenerabile, cum ar fi panourile solare și pompe de caldura. Puteti deschide ferestrele unei case pasive desi n-ar trebui pentru ca sistemul de ventilatie asigura aer proaspat.

O casa eco pasiva va va economisi cu siguranta facturile la incalzire. Impreuna cu economisirea pe facturile la incalzire, va fi, de asemenea, reducerea emisiilor de dioxid de carbon si conservarea combustibililor fosili. O casa eco pasiva pastreaza un climat constant fara pierderi de caldura. In cazul in care suferiti de o anumita alergie, casa pasiva este prevazuta cu filtre care retin polenul si praful din casa.

Pana la urma ce face o casa eco pasiva? Va scuteste de facturi mari la energie si caldura, va va face sa spuneti adio problemelor de sanatate provocate de polen si praf si va va mentine un ritm de viata sanatos.


Back To Top