Casa ecologica Adobe

Casa ecologica Adobe

Doriti o casa 100% ecologica si ieftina? Daca da, va recomandam Casa ecologica Adobe de la Austrocasa.

Deşi tehnica de construire cu caramida ecologica din lut nears este foarte putin folosita in Romania, un număr tot mai mare de iubitori de ecologie si sanatate cauta o modalitate satisfăcătoare şi economica de a construi, iar chirpicul romanesc incepe sa fie tot mai utilizat. Casa Adobe (Chirpic) este construita integral din chirpic si lemn, doua dintre cele mai ecologice materiale de constructie din lume.

In SUA a fost adoptat codul al construirii uniforme (The Uniform Building Code) pentru caramizile din lut. Aceste produse trebuie sa fie conforme codului pentru a putea fi folosite la construirea unei case, conţinutul de argilă al solului utilizat în producerea de cărămizi de chirpici trebuie să fie mai mare de 25% şi mai mic de 45%, etc. Incercam sa aplicam datele din UBC in constructiile noastre, desi in Romania nu exista legislatie in domeniu.

Casele din chirpici, daca sunt construite dupa anumite reguli, au un durata de viata ce poate depasi 100 de ani. Casele din chirpici sunt foarte calduroase iarna si racoroase vara, sunt ieftine si usor de construit.

Casa ecologica Adobe este prevazuta cu panouri solare pentru apa calda si panouri fotovoltaice pentru curent electric.

Back To Top