Casa Evantai, o locuinta modulara independenta energetic ieftina

Casa Evantai, o locuinta modulara independenta energetic ieftina

casa evantaiO casa-evantai, inventie a unui profesor din Iasi, a fost premiata cu aur la Salonul de Inventică de la Macao, China, de anul acesta. Este vorba despre o locuinţă cu pereti extensibili, care pot fi montati în mai putin de o zi.

Proiectul pus la punct de profesorul Alexandru Stanila de la Facultatea de Constructii din Iasi.

Locuinta poate avea de la 20 mp la 99 mp, in functie de cerinte.

„Aceasta solutie tehnica poate functiona ca garsoniera, apartament cu 2 camere, pana la o suprafata de 99 de metri patrati.”, explica profesorul.

Este vorba de un container de 6 metri lungime si 2,5 metri latime, care poate fi transportat cu un camion la destinatie.

Acolo, containerul se extinde si ajunge la o suprafata de 3 – 4 ori mai mare. Poate fi transportat pe o platforma de camion, se autolifteaza, se face coborarea pe platforma, se declanseaza procedura de expandare, iar in interior sunt pozitionate elementele de mobilier.

Materialele folosite pentru constructia casei sunt unele rezistente, asa ca intregul ansamblu este unul destul de greu. Containerul care devine o casa de 45 de metri patrati cantareste 10 tone, iar cel de 99 de metri patrati 22 de tone.

Pretul este de 300+ euro pe metrul patrat. Cu cat suprafata constructiei este mai mare, cu atat pretul este mai mic. Spre exemplu, un modul de 99 de metri patrati scade sub 30.000 de euro.

Proiectul, care a primit medalia de aur, a pornit mai intai ca o gluma de la cativa artisti din Canada, care cautau o casa pe care sa o poata plimba peste tot, de la munte, la mare.

BITMAIN1Casa extensibila este dotata cu panouri fotovoltaice care produc curent suficient pentru un frigider si cateva becuri.

Pentru incalzire recomandam un sistem ingenios format din masini de minerit bitcoini, care incalzesc casa si platesc facturile de intretinere in mare parte! Nu doar ca nu consuma bani dar mai faceti si profit!

Celelalte utilitati cad in sarcina proprietarului.

Locuinta-evantai este garantata cel putin 20 de ani.

Pentru comenzi, nu ezitati sa ne contactati.

Back To Top