Case de lemn ieftine

Case de lemn ieftine

Exista case din lemn ieftine?

Case din lemn isftine - casa Eco Activa MicroCircula tot felul de mituri in legatura cu casele din lemn si ne intrebam cu totii daca exista in mod real case de lemn ieftine!?

Incerc sa lamuresc cateva aspecte. In primul rand, proverbul care spune ca ieftin nu inseamna si bun este adevarat, dar aceasta nu inseamna ca nu poate exista „ieftin si bun”.

In cazul caselor de lemn putem spune ca:

– Acele case construite din lemn umed sau lemn de slaba calitate se pot constitui in categoria de case ieftine si slabe calitativ, cu o durata de viata foarte mica (am vazut constructii din lemn care s-au dezintegrat in mai putin de 20 de ani!). Aceste case se construiesc cu foarte putini bani, sunt deci foarte ieftine, dar nu dureaza si nu asigura un confort mai bun decat o magazie de lemne!

– Casele de lemn construite din cherestea de calitate uscata (14-16%), tratata si ignifugata, pregatita special pentru constructii de case. Aceste case pot fi si cu 30% mai ieftine decat casele din caramida datorita manoperei si a finisarilor foarte reduse comparativ cu alte case, asigurand un confort cel putin egal cu cel al caselor clasice din caramida si un ambient mult mai sanatos.

Avand in vedere doar cele 2 aspecte prezentate mai sus putem lua o decizie privind casa pe care dorim sa o construim si daca aceasta va fi o casa de lemn sau alt tip de casa.

Back To Top