Case de vis

Case de vis

ACCamera6Fiecare roman viseaza sa aiba o casa pe pamant! Se mai pot construi asta case de vis? Mai poate fi materializat visul tau de a avea o casa trainica, ecologica, moderna si ieftina pe pamant?

Cred ca a-ti construi singur locuinta este cea mai sigura cale catre “casa de vis” pentru ca o poti personaliza. De fapt, toate gandurile si planurile tale capata contur pe masa proiectantului si apoi capata consistenta in mainile constructorului. Pentru a te ajuta putin, iti oferim un ghid cu cativa pasi de urmat pana cand, vei pasi in locuinta mult-visata.

1. Alegerea terenului. Terenul ales trebuie sa fie cat mai plat, intr-o zona buna pentru constructii case si cu vecini de calitate, astfel incat sa iti permita construirea locuintei la o distanta de minim 5 metri de strada si de minim 3 metri de parcelele de teren invecinate. Alte aspecte importante in alegerea terenului o reprezinta: suprafata, forma, panta, regimul de inaltime permis, procentul de ocupare al teritoriului si coeficientul de utilizare a terenului, utilitatile din zona.

2. Proiectarea locuintei in functie de dorintele tale, de structura casei dorite, dar si de posibilitatile terenului. Proiectul unei ‘case de vis’, pentru a deveni realitate, trebuie sa fie semnat si stampilat de catre un arhitect membru al Ordinului Arhitectilor. Cel mai bine vedeti care casa se potriveste visului tau si alege din gama de proiecte oferite de noi.

3. Urmeaza partea birocratica, adica obtinerea certificatului de urbanism de la primarie, a avizelor de la diverse institutii (electric, gaze, apa, canal, mediu, etc.) si apoi a autorizatiei de constructie.

4. Pentru a putea construi usor, fara costuri suplimentare, accesul si bransarea la utilitati sunt importante. Acestea necesita un proiect separat, care, impreuna cu executia in sine, pot fi efectuate doar de catre firme autorizate de catre furnizorii respectivi: gaz, curent, apa.

5. Executia propriu-zisa. Aceasta poate fi efectuata pe cont propriu sau de catre o firma de constructie. Noi va recomandam sa lucrati cu specialisti pentru ca nu va permiteti nicio greseala. Urmeaza sa construiti “casa din vis”, nu uitati acest lucru!

Succes!

Back To Top