Case din lemn – o alegere inspirata

Case din lemn – o alegere inspirata

Tot mai multa lume interesata de constructia unei noi locuinte se orienteaza inspre case din lemn. Exista o multime de argumente care recomanda astfel de case din lemn drept alegerea potrivita pentru orice viitor proprietar.

 Case din lemn – ieftine, durabile, economice

Aceste case din lemn au o multime de calitati. In primul si in primul rand, pentru constructia unei case din lemn  veti plati mai putin decat pentru  o constructie conventionala, din caramida, BCA si beton. O alta calitate a acestor case din lemn este rezistenta ridicata in cazul cutremurelor. In cazul construirii unor case din lemn, care este un material de constructie elastic, cu o mare rezistenta la vibratii, proprietarii vor fi in siguranta chiar si la cutremure mai mari de 7 grade pe scala Richter. In interiorul acestor case din lemn proprietarii se vor bucura de un mediu placut, comfortabil, un aer sanatos, lipsit de exces de umiditate. Lemnul in sine este un izolant termic extraordinar, iar dupa ce aceste case din lemn sunt izolate, pe interior si exterior, cu celuloza, vata minerala, vata bazaltica sau alt tip de material izolant, eficienta lor energetica creste. Prin urmare, foarte putina energie va fi consumata pentru a incalzi sau pentru a racori interiorul acestor case din lemn. De asemenea, in cazul unor case de lemn bine izolate, bine construite, cu lemnul tratat corect, nu exista probleme precum mucegaiurile, ciupercile, igrasia si asa mai departe.

Case de lemn – o alegere in armonie cu mediul

Cele mai multe case de lemn se califica pentru a fi categorisite drept case ecologice. Materialul din care sunt construite – lemnul – este o resursa natura regenerabila. Producerea caramizilior, a BCA-ului, a betonului, presupune eliminarea a multe tone de praf in atmosfera. Pentru producerea lemnului, in atmosfera se degaja doar…oxigen.  Pentru a proteja mediul, asigurati-va ca achizitionati case de lemn doar de la constructori autorizati, seriosi, care exploateaza lemnul in mod judicios. Exista constructori de case de lemn care vor certifica originea lemnului folosit pentru constructie si faptul ca respectivul lemn a fost extras din padure in mod legal.  Un alt motiv pentru care este recomandat sa apelati doar la constructori autorizati si reputabili pentru construirea unor case din lemn este ca doar astfel aveti garantia unui rezultat de calitate. Inainte de a fi folosit pentru constructia unor case de lemn, respectivul lemn trebuie uscat, prelucrat, finisat, tratat impotriva mucegaiurilor si a ciupercilor si ignifugat. Aceste operatiuni sunt decisive pentru a va bucura de case de lemn cu adevarat durabile si sanatoase si doar colaborarea cu firme de constructie serioase va poate garanta calitate si rezultate exceptionale.

Contractati-ne pentru mai multe detalii!

 

Back To Top