Case ecologice din lemn- avantaje

Case ecologice din lemn- avantaje

Daca nu v-ati hotarat inca asupra tipului de locuinta pe care o doriti pentru dumneavoastra si pentru familia dumneavoastra, atunci poate ca este momentul sa va ganditi la case ecologice din lemn si la toate avantajele oferite de aceste tipuri de constructie.

Case ecologice din lemn – ieftine, durabile si sanatoase  

Principalele avantaje ale unor case ecologice din lem  sunt pretul redus, durabilitatea si mediul interior placut pe care il ofera. Astfel, pretul acestor case ecologice din lemn este mult mai redus decat al constructiilor clasice, din beton si caramida. Aceste case ecologice din lemn sunt usoare, prin urmare fundatia va va costa mult mai putin decat in cazul unei constructii clasice. Materia prima din care casele ecologice de lemn sunt facute este mai ieftina decat caramida sau betonul, un alt element care contribuie la un cost redus al constructiei. De asemenea, o caracteristica importanta a acestor case ecologice din lemn este rezistenta crescuta la cutremure – casele din lemn sunt elastice si foarte stabile, supravietuind, fara problem, unor cutremure de peste 7,5 grade pe scala Richter.

Case ecologice din lemn – o investitie care va va scuti de multe cheltuieli

Probabil ca unul dintre principalele avantaje ale acestor case ecologice din lemn este costul foarte redus cu intretinerea. Aceste case ecologice din lemn au un coeficient foarte redus de transfer termic, ceea ce inseamna ca sunt ieftin si usor de incalzit iarna si de racorit vara. Lemnul este in sine un foarte bun izolator termic, insa aceste case ecologice din lemn beneficiaza de asemenea de o foarte buna izolatie, pe baza de celuloza, vata minerala, vata bazaltica sau polistiren. Prin urmare, aceste case ecologice din lemn vor avea caracteristici tehnice mult superioare unei constructii clasice: o izolatie termica foarte buna, rezistenta sporita la cutremure, pret scazut comparativ cu o constructie clasica si un mediu interior sanatos si comfortabil.

Case ecologice din lemn – prejudecati de care trebuie sa scapati

Una dintre principalele prejudecati cu care sunt confruntate case ecologice din lemn este cea referitoare la vulnerabilitatea acestora in fata incendiilor. Realitatea este ca, datorita solutiilor moderne de ignifugare, aceste case ecologice din lemn sunt la fel de rezistente in fata unui incendiu ca si casele din caramida sau din beton. In cazul unui incendiu de mari proportii, fie ca este vorba de o casa de lemn, fie ca este vorba de o casa de caramida sau de BCA, pericolele sunt practic aceleasi. In niciun caz nu ar trebui evitate aceste case ecologice din lemn din cauza pericolului ridicat de incendiu.

Pentru mai multe informatii despre casele din lemn si avantajele acestora, click aici!

Back To Top