Case Eficiente Energetic

Case Eficiente Energetic

Peste 80% din casele din SUA si Canada sunt construite pe structura din lemn si multe din ele dateaza din anul 1800 si sunt locuibile si azi. In Europa de vest deja exista o traditie in ceea ce priveste casele de lemn (de exemplu in in Scotia peste 60% sunt case de lemn). Stilul lor constructiv imbina solutii simple si moderne, care le confera numeroase avantaje fata de casele din caramida , fiind adoptat din ce in ce mai mult si in Romania.

Aceste constructii de lemn se intretin foarte bine in timp si asigura toate conditiile de siguranta si confort. O casa de lemn se adapteaza dupa aproape toate stilurile arhitecturale si de design. Ca perioada de executie, dureaza mai putin decat casele din zidarie, la costuri aproximativ similare.

Sunt structuri usoare, foarte rezistente la seisme, cu proprietati termoizolante marite, ceea ce le face eficente din punct de vedere energetic. Materialele din componenta caselor din lemn ( lemnul de rasinoase,osb, etc) sunt in totalitate ecologice .

Structura framing ( timber frame) este structura folosita in Germania, SUA, Canada ca standard. Sistemul pe care îl folosim asigura comportarea elastica a structurii si evita concentratiile de eforturi prin disiparea acestora si conlucrarea spatiala a ansamblului.

Peretii portanti sunt realizati din dulapi 50X150mm iar cei de compartimentare din elemente 50X100 mm , montantii sunt în mod obisnuit la 55-65cm unul de celalalt iar traversele asigura conlucrarea între panouri si repartizarea uniforma a eforturilor.

Placarea peretilor la exterior si interior se face cu OSB de 12/10 mm, izolatia interioara a peretilor se realizeaza cu vata minerala .La exterior se aplica termosistem, iar la interior se placheaza cu gips carton, care ulterior se finiseaza.

Planseul se realizeaza din grinzi principale+ grinzi secundare( dulapi 200/250 x 45mm) ,placate cu OSB ,conferind o rezistenta sporita sistemului. Structura se trateaza impotriva insectelor si ignifug.

Este unul dintre cele mai rezistente si eficiente sisteme, prin rezistenta foarte mare la seisme,, fiabilitate, confort termic si fonic sporit, dar cu costuri de realizare rezonabile.

PERFORMANTELE UNEI CASE DIN LEMN
– Coeficient de transfer termic (k) standard = 0,205 W/m2K; austrocasa = 0,150 W/m2K;
– Rezistenta fonica(Rw) = 42 – 52 dB;
– Clasa de rezistenta la incendiu (F)= F30 – F60;
– Consumul anual pentru incalzire = 63,7 kWh/m2.

AVANTAJELE caselor din lemn:

casele din lemn se pot executa în orice anotimp.
timpul necesar constructiei unei case este mult mai scurt decat cel al caselor din zidarie
lemnul este un excelent izolator termic, rezistenta pe care o opune trecerii unui flux termic este de 300 de ori mai mare decât a otelului si de 10 ori mai mare decat a betonului.
casele pe structura de lemn cu pereti tip sandwich” asigura un consum redus de energie pentru încalzirea locuintei pe timp de iarna si racirea pe timp de vara.
lemnul este un material elastic ce asigura rezistenta constructiei la seisme cu magnitudine de peste 8 grade pe scara Richter.
durabilitatea este mare în conditiile în care se asigura protectie împotriva focului si putrezirii.
peretii tip ‘sandwich’ ofera o foarte buna izolatie termica si fonica.
durabilitate în timp a constructiei, contrar prejudecatilor.
lemnul este un material 100% natural, 100% reciclabil, nu polueaza mediul nici la punerea în opera, nici in procesul de fabricatie cum se întâmpla cu betonul sau otelul.
garantia pentru structura de rezistenta este de 50 ani, iar durata de viata a unei case pe structura de lemn poate depasi 100 de ani.

Back To Top