Case japoneze

Case japoneze

case japonezeIntotdeauna am avut o atractie catre gen de case japoneze.. Nu stiu de ce insa m-a impresionat foarte mult stilul in care sunt construite aceste case japoneze, forma lor ciudata pentru unii dar perfecta pentru mine… sa nu mai vorbesc despre designul interior, absolut superbe.

La noi am observat o tendinta catre casele japoneze la binecunoscutele case modulare. S-a reusit sa se pastreze stilul japonez in niste case mici dar destul de eficiente.

In momentul in care aud vorbindu-se despre case japoneze mie imi apare instantaneu in minte o ecranizare dupa o carte celebra si anume “Memoriile unei gheise”. Recunosc, de cand am vazut acest film am ramas profund impresionata de cultura acestei tari, in special de obiceiuri si felul in care erau construite casele.

Aceste case japoneze sunt construite in marea lor majoritate din lemn, acestea fiind caracterizate prin simplitate, siguranta insa trebuiau sa fie si usoare dar si rezistente, aceste doua caracteristici fiind reprezentate prin materia prima folosita la construcia lor, adica lemnul.

Imi place foarte mult ideea de podea inalta, asa cum o au casele japoneze pentru ca da ideea de spatiu aerisit nu ingramadit in sol. O astfel de casa japoneza reprezinta cu siguranta un elogie adresat simplicitatii si confortului. Aceste case japoneza arata celor preocupati de abundenta, de bogatie, de grandiozitate, faptul ca simplu poate fi la fel de elegant, poate chiar mai elegant si mai frumos.

Insasi materia prima folosita la casele japoneze, lemnul, confera spatiului, casei, ideea de naturalete, de stare de bine… un mediu sanatos in care sa cresti si sa traiesti frumos.

Voi ce parere aveti despre aceste case minunate? Nu-i asa ca sunt mult mai…locuibile, mult mai naturale, mai sanatoase decat cele standard? Eu cred cu tarie ca raspunsul este Da!

Eu as opta oricand pentru acest gen de case pentru ca imi place ideea de spatiu deschis, aerisit… Nu-mi plac spatiile inghesuite in care, de multe ori, simti ca nu ai aer sa respiri… Am dreptate?

Back To Top