Case lemn

Case lemn

Sisteme constructive case lemn

Exista mai multe sisteme de constructii din lemn din care cele mai intalnite sunt:
1. Case cu structura din stalpi si grinzi din lemn masiv sau lemn lamelar.
2. Case din lemn masiv – peretii de rezistenta fiind alcatuiti din barne de lemn, asezate pe orizontala, gen cabana.
3. Case din lemn tip AustroCASA a caror structura este constituita de peretii alcatuiti din grinzi si stalpi, plus elemente orizontale si verticale dese (montanti) amplasate la distanta de 60cm si plansee cu grinzi amplasate la pas de cca 50cm (vezi prezentarea de la sfarsitul paginii!).

Particularitati ale lemnului utilizat la constructii case lemn

kituri de case lemn

La casele din lemn tip AustroCASA fundatia este de tip cald, din beton insa, datorita greutatii reduse a structurii, aceasta este mai economica decat fundatia unei case din zidarie sau beton.

Peretii sunt de tip sandwich, formati din panourile de inchidere (placaj, OSB, fibrogips, gips-carton, etc.) care prind la mijloc montantii, iar in spatiul liber este umplut cu izolatie termica din fibra de celuloza. Pentru realizarea casei eficiente energetic, la exterior se adauga 5-8cm de polistiren dens, iar pentru casele pasive se adauga cel putin 10cm de polistiren de inalta densitate.

Planseul – un ansamblu de grinzi dese, peste care se monteaza mai multe straturi de materiale (de ex. OSB, izolatie fonica, elemente de pardoseala, sistem de ventilatie, etc.

Acoperisul este format din ferme de lemn prefabricate sau din lemn de brad.

Back To Top