Casele din lemn, solutia viitorului

Casele din lemn, solutia viitorului

Casele din lemn, privite cu scepticism pana de curand, au inceput sa prinda contur in mintile oamenilor in ultima vreme. Casele din lemn sunt „prietenoase” cu natura si au numeroase beneficii pentru sanatatea celor care locuiesc in ele.

Pe langa lemn, o astfel de locuinta cere folosirea altor materiale naturale pentru ca lemnul sa nu se umezeasca. Structura de rezistenta, structura peretilor, finisajele interioare, dar si cele exterioare, toate acestea trebuie facute din materiale naturale. Singura problema ar fi faptul ca lemnul este produs din copacii deci, pentru a avea lemnul, trebuie taiati copacii. Lemnul, cunoscut ca un izolator de foarte bun

a calitate, transforma o casa intr-un loc care foloseste foarte putin echipament conditionat. De asemenea, lemnul are fantastica proprietate de a absorbi valurile seismice.

Datoreita structurii celulare a lemnului, problemele de transfer de caldura sunt usor eliminate. Aceste materiale de constructii naturale sunt durabile, in ceea ce priveste mediul, mentin caldura in timpul iernii dar si racoarea in timpul verii, sunt rezistente la cutremure datorita elasticitatii lor.

Casele din lemn putem spune cu usurinta ca sunt in armonie cu natura. Senzatia de comfort si mirosul de lemn sunt esentiale pentru sanatatea locuitorilor.

Pentru a reduce taierea padurilor, unele fabrici combina lemnul cu un alt material natural asa cum este piatra. Casele din lemn au inceput sa devina foarte populare si chiar daca pana de curand acestea ua fost privite cu scepticism, bisericile din lemn foarte vechi sunt o dovada vie a durabilitatii lemnului in timp.

In casele de lemn, in momentul in care este foarte nu este neaparat nevoie sa fie folosite aparate de aer conditionat consumul de energie fiind astfel redus. S-a demonstrat ca lemnul este mult mai ieftin decat boltarii sau alte materiale de constructii standard insa eficienta este aceeasi.

Lemnul este viata, suflu, schimbul de aer este facut natural, nu va exista niciodata intr-o casa din lemn efectul de sufocare, insa lemnul nu poate fi refolosit sau reciclat… cu toate acestea casele din lemn sunt mult mai economice decat o casa standard. Eficienta si sanatate intr-un singur loc!


Back To Top