Casele eco pasive, cel mai nou trend in materie de constructii

Referitor la constructii ecologice si avantajele caselor eco pasive, doua argumente sunt mai mult decat suficiente pentru a va convinge de superioritatea acestui mod de a construi: casele eco pasive au costuri de întretinere aproape de zero si ofera un mediu interior sanatos si comfortabil.

Avantajele caselor eco pasive – mediu sanatos, bani putini la intretinere

In ultimii ani, tot mai mulți oameni au devenit interesati de constructii ecologice. Acest lucru se datoreaza in principal faptului ca in ultimii ani costurile de intretinere ale locuintei, fie ca vorbim de energie electrica, de gaze naturale sau de combustibili solizi, au crescut exponential. De aceea, pentru fiecare dintre noi au devenit evidente avantajele caselor eco pasive. Casele eco pasive sunt proiectate si construite in asa fel incat, pe de o parte, sa necesite foarte putina energie pentru a fi incalzite in sezonul rece, respectiv racite vara. De asemenea, in cazul unor constructii ecologice, o alta caracteristica foarte importanta este folosirea unor dispositive pentru producerea energiei sau pentru recuperarea energiei din mediul inconjurator: panouri fotovoltaice, panouri solare, pompe de caldura si asa mai departe. Printre avantajele caselor eco pasive se mai numara si obtinerea unui interior sanatos si comfortabil. In cazul unor constructii ecologice, materialele de constructie sunt alese cu grija, in asa fel incat ele sa nu contina substante periculoase pentru oameni sau pentru mediul inconjurator. Prin urmare, in casele eco pasive proprietarii se bucura de un mediu sanatos, fara chimicale si alte substante daunatoare.

Independenta energetica, unul dintre avantajele caselor eco pasive

Unul dintre principalele aspecte pozitive ale constructii ecologice este posibilitatea ca proprietarii sa obtina o independenta energetica aproape totala. Casele eco pasive ofera un grad foarte ridicat de conservare a caldurii – de fapt, aceste case sunt atat de bine izolate, incat incalzirea interiorului consuma o cantitate foarte redusa de energie. Prin urmare, instalatii moderne si extrem de economice, precum pompele de caldura, sunt ideale pentru incalzirea si racirea acestor constructii ecologice. Prin adaugarea unor panouri fotovoltaice si solare, proprietarii acestor constructii ecologice ajung la performanta de a depinde doar intr-o foarte mica masura sau chiar deloc de reteaua de energie electrica, de reteaua de gaze sau de combustibili solizi.

Impact redus asupra mediului, printre avantajele caselor eco pasive

Constructia unei case poate avea un impact negative asupra mediului, datorita in principal materialelor folosite, a caror producere polueaza mediul inconjurator si consuma energie. Printre avantajele caselor eco pasive se numara faptul ca materialele folosite sunt prietenoase cu mediul (lemn, materiale compozite pe baza de lemn, vata mineral, vata bazaltica si asa mai departe). De asemenea, in cazul acestor constructii ecologice, pe termen mediu si lung  se va folosi foarte puțina energie pentru a le incalzi si a le racori, ceea ce reduce drastic impactul asupra mediului. Prin urmare, argumentele sunt in totalitate in favoarea construirii caselor eco pasive, solutia perfecta pentru proprietari si pentru mediul inconjurator.

Pentru mai multe informatii, click aici!