Casuta noastra Eco!

Constructii – Casuta noastra eco

O casă ECO poate fi reprezentatî de un habitat cu dimensiuni normale, decente, care prezintă 2 caracteristici importante: este economică în ce priveste întreţinerea şi ecologică privind condiţiile de locuire oferite ocupanţilor acesteia.

Dacă aveţi de gând sa va construiţi o casă sau să o îmbunătăţiţi pe cea existentă, iată câteva caracteristici esenţiale pentru o casuta ECO:

1. Să nu fie exagerat de mare!
Un om înţelept va evita să-şi construiască o casă imensă, care necesită costuri mari de management şi întreţinere, taxe mari, cheltuieli mari cu energia termică şi electrică, personal angajat special pentru întreşinerea, etc. În plus, o casă mare, de cele mai multe ori, este expresia unui prost gust şi a unei aroganţe costisitoare, care nu-şi are rostul şi nici locul în „curtea“ unui on care înainte de a construi se opreşte şi gândeşte puţin, adică îşi face – simplu – un plan pentru a-şi construi casa „pe stâncă“ şi nu „pe nisip“.

2. Să fie construită cu materiale adecvate
Există mitul la români, şi nu numai, că singura casă „sănătoasă“ este cea din cârâmidă, iar singură casă trainică ar fi cea din beton… De aici observaţia că multe case se construiesc pe structură de cadre din beton armat, deşi acestea nu sunt blocuri sau construc©ii mari industriale care să necesite o astfel de structură, care este şi cea mai scumpă! O locuinţă P+1 sau P+2 nu are nevoie de astfel de structură, iar pentru a construi o casă ECO este nevoie de cu totul altceva…

Există soluţii alternative, unele folosite de secole şi chiar milenii, sau mai noi, de decenii. Se folosesc în general aceleaşi materiale de construcţii, aplicate sub altă formă sau tehnologie, dar cu rezultate foarte bune. Dintre materialele cele mai ecologice sunt lemnul şi lutul, iar printre cele mai uzuale materiale de construcţii, după cum bine ştim, se află cimentul sub formă de beton, cărămida, BCA-ul, cheramzitul, oţelul, etc. Alegerea unui sistem ECO de construire a locuinţei, după cum vedeţi depeinde de foarte mulţi factori, de aceea este recomandat să ne informăm cât mai bine înainte de a începe construirea unei locuinţe.