Ce am facut cu un an inainte de a muri!?

Ce am facut cu un an inainte de a muri!?

Dacă vrei să trăiesti calitativ cel puţin de 10 ori mai bine si cu 10 ani mai mult decât ai trăi cu modul tău actual de viaţă… ia aminte!

Nu te gândi că esti tânăr si ai timp, deoarece tocmai timpul trece MULT mai repede decât crezi acum! Parcă ieri aveam 25 de ani iar astăzi am peste 60 si nici nu-mi vine să cred, dar asta e realitatea pură.

Dacă vrei să trăiesti mai bine de la o anumită vârstă când totul începe să scârţâie… citeste acest articol…

Din păcate povestea ce urmează este una mai reală ca oricând în zilele noastre, 2 dintre prietenii mei apropiaţi nu mai sunt, au plecat dintre noi, iar eu revenind dintre cei morţi, vă scriu o poveste adevarată de viaţă… sau moarte, depinde cum vă raportaţi la aceasta!

Dacă eu – Teodor Miroslav Muntean – nu luam măsuri cu 1 an înainte de a muri, acum ar fi trebuit ca la profil pe facebook sau twitter să adaug fotografia de mai jos…!

inainte de a muri

Dali si l-a imaginat pe om ca fiind plin de sertare în care toată viaţa lui pune ce vrea… sau ce găseste!

dali

Calitatea vieţii unui OM, pe lângă valorile sale spirituale si morale, include si modul de raportare la trupul creat de Dumnezeu si dat omului să-l poarte vremelnic prin lume.

Asa cum vă spuneam, cu un an înainte de a muri am luat măsuri severe si am reusit să repar câteva din stricăciunile provocate de alimentaţia cu e-uri de la supermarket-uri si surplusul de cofeina.

Trebuie să menţionez că la prăjeli am renunţat din tinereţe si asta m-a ajutat foarte mult, dar tot au apărut probleme datorită altor obiceiuri alimentare nu prea sănătoase pe care le practicam, nu din nestiinţă, ci mai degrabă din lipsă de alternative. După moartea părinţilor, mâncarea sănătoasă de la ţară a cam dispărut, apărând pe piaţă doar hrana procesată industrial, asa că nu prea aveam de ales. Mai târziu au început să apară din nou produsele bio sau naturale, asa cum ar fi trebuit să fie toate produsele de pe piaţă.

Deoarece mă simţeam groaznic cele mai multe din zilele săptămânii, iar analizele au confirmat unele deficienţe interne la pancreas, ficat, precum si lipsa de calciu si vitamine, am început prin a renunţa la câteva din alimentele consumate până în acel moment:
– cafea
– margarina (la asta am renuntat demult, ~ 1993)
– ouă stresate (care au cifra 3 imprimată)
– carne de porc
– salamuri scumpe… dar cu prea cu multe e-uri (atenţie: toate salamurile au e-uri, unele fiind destul de nocive)
– dulciuri
– sucuri, apă minerală gazoasă, etc.

In limita bugetului disponibil, am început să consum cantităţi ceva mai mari de:
– fructe si legume, din gradina proprie, de la ţară sau de la prieteni cu grădini
– peste
– ciuperci Pleurotus, Agaricus, hribi, opintici
– dulciuri si deserturi sănătoase
– cereale
– ceaiuri.

Problemele însă nu au dispărut de tot, din contra au apărut alte complicaţii, dureri mari de spate, amorţeli la piciorul drept, deasupra genunchiului, toate însoţite de lipsă de chef de viaţă…

Trebuia să aleg între a merge la cuţit sau a găsi o altă soluţie si – până la urmă – am găsit-o într-o o serie de produse naturiste recomandate de prieteni, si acceptate de medicul de familie.

Intre timp am găsit si cafeaua sănătoasă, care mi-a rezolvat problema plăcerii de a bea o cafea dimineaţa si una după masa de prânz, după cum eram obisnuit de vreo 40 de ani… iar acum beau din nou câte 2 cafele negre mari cu ginseng si reishi, precum si o cană mare de ceai cu lecitină sau un suc energizant sănătos.

Pentru spate am făcut o cură de calciu care, în sfârsit, a avut efect si, nu doar că mi-a completat necesarul si eliminat lipsa de calciu, dar mi-a dizolvat si dislocat calciul depus aiurea prin organism (fenomen care e present în orice organism de la o anumită vârstă în continuare).

Unghiile albite au inceput să-si revină, pe chelie au apărut fire de păr nou (negru!), iar eu mă simt fizic si psihic tot mai bine!

Astăzi pot spune că aceste câteva suplimente nutritive eficiente si cafeaua cu ginseng si reishi mi-au salvat viaţa, deoarece dacă as fi continuat să mânânc si să beau nesănătos, as fi trăit deja în altă lume… unde din păcate au ajuns unii din prietenii mei de generaţie! Ficatul, pancreasul, inima si vasele de sânge bolnave nu prea ne iartă neglijenţa. Dacă nu te protejezi din timp, ajungi foarte să ai probleme încă din tinereţe, si nici nu stii căt de repede trece timpul…

Vrei să te bucuri de viaţă pe termen lung, ia aminte! Poţi trăi sănătos si bine, depinde doar de tine.

Sanatate si prosperitate!

Back To Top