Ce am făcut cu un an înainte de a muri!?

Ce am făcut cu un an înainte de a muri!?

Dacă vrei să trăiești calitativ, adică cel puțin de zece ori mai bine si cu zece ani mai mult decât ai trăi cu modul tău actual de viață, ia aminte! Nu te gândi că ești tânăr și ai timp, deoarece tocmai timpul trece MULT mai repede decât crezi acum! Parcă ieri aveam 25 de ani iar astăzi am peste 60 și nici nu-mi vine să cred, dar „C’est la vie!”, asta e viața!

Dacă vrei să trăiești mai bine de la o anumită vârstă când totul începe să scârțâie, citește acest articol. Din păcate povestea ce urmează este una mai reală ca oricând în zilele noastre, doi dintre prietenii mei apropiați nu mai sunt, au plecat dintre noi, iar eu revenind dintre cei morți, vă scriu o poveste adevărată de viaţă… sau moarte, depinde cum vă raportați la aceasta!

Dacă eu – Teodor Miroslav Muntean – nu luam măsuri cu un an înainte de a muri, acum ar fi trebuit ca la profil pe Facebook sau twitter să adaug imaginea de mai sus!

Salvador Dali
DaliDali şi l-a imaginat pe om ca fiind plin de sertare în care toată viaţa lui pune ce vrea… sau ce găseşte!

Calitatea vieţii unui OM, pe lângă valorile sale spirituale şi morale, include şi modul de raportare la trupul creat de Dumnezeu şi dat omului să-l poarte vremelnic prin lume.

Aşa cum vă spuneam, cu un an înainte de a muri am luat măsuri severe şi am reuşit să repar câteva din stricăciunile provocate de alimentaţia cu e-uri de la supermarket-uri şi de surplusul de cofeină.

Trebuie să menţionez că la prăjeli am renunţat din tinereţe şi asta m-a ajutat foarte mult, dar tot au apărut probleme datorită altor obiceiuri alimentare nu prea sănătoase pe care le practicam, nu din neştiinţă, ci mai degrabă din lipsă de alternative. După moartea părinţilor, mâncarea sănătoasă de la ţară a cam dispărut, apărând pe piaţă doar hrana procesată industrial, aşa că nu prea aveam de ales. Mai târziu au început să apară din nou produsele bio sau naturale, aşa cum ar fi trebuit să fie toate produsele de pe piaţă.

Deoarece mă simţeam rău cele mai multe din zilele săptămânii, iar analizele au confirmat unele deficienţe interne la pancreas, ficat, precum şi lipsa de calciu şi vitamine, am început prin a renunţa la câteva din alimentele consumate până în acel moment:
– cafea din supermarket;
– margarina (la asta am renuntat demult, ~ 1993);
– ouă stresate (care au imprimată cifra 2 sau 3);
– carne de porc;
– salamuri… care prea cu multe e-uri (atenţie: toate salamurile au e-uri, unele fiind destul de nocive);
– dulciuri, cu excepţia ciocolatei negre, cu peste 80% cacao!
– sucuri de orice fel din comert, apă minerală gazoasă, etc.

In limita bugetului disponibil, am început să consum cantităţi ceva mai mari de:
– fructe şi legume, de la ţară sau de la prieteni cu grădini, şi din aprozare;
– peşte proaspăt;
– ciuperci Pleurotus;
– dulciuri şi deserturi sănătoase, facute acasă cu zahar de mesteacan finalndez;
– cereale;
– ceaiuri.

Problemele însă nu au dispărut de tot, din contra au apărut alte complicaţii, dureri mari de spate, amorţeli la piciorul drept, deasupra genunchiului, toate însoţite de lipsă de chef de viaţă!

Trebuia să aleg între a merge la cuţit sau a găsi o altă soluţie şi – până la urmă – am găsit-o într-o o serie de procedee şi produse naturiste recomandate de prieteni, şi acceptate de medicul de familie.

Intre timp am găsit şi cafeaua sănătoasă, care mi-a rezolvat problema plăcerii de a bea o cafea dimineaţa şi una după masa de prânz, după cum eram obişnuit de vreo 40 de ani… iar acum beau din nou câte 2 cafele negre mari cu ginseng şi reishi, precum şi o cană mare de ceai cu lecitină.

Pentru spate am făcut o cură de calciu care, în sfârşit, a avut efect şi, nu doar că mi-a completat necesarul şi eliminat lipsa de calciu, dar mi-a dizolvat şi dislocat calciul depus aiurea prin organism (fenomen care e present în orice organism, de la o anumită vârstă).

Unghiile albite au inceput să-şi revină, pe chelie au apărut fire de păr nou (negru!), iar eu mă simt fizic şi psihic tot mai bine!

Astăzi pot spune că aceste câteva suplimente nutritive eficiente şi cafeaua cu ginseng şi reishi mi-au salvat viaţa, deoarece dacă aş fi continuat să mânânc şi să beau nesănătos, aş fi trăit deja în altă lume… unde din păcate au ajuns unii din prietenii mei de generaţie!

Ficatul, pancreasul, inima şi vasele de sânge bolnave nu ne iartă neglijenţa. Dacă nu te protejezi din timp, ajungi foarte rapid să ai probleme încă din tinereţe şi nici nu-ţi dai seama cât de repede trece timpul…

Vrei să te bucuri de viaţă pe termen lung, ia aminte! Poţi trăi sănătos şi bine, depinde doar de tine.

Sănătate şi prosperitate!
Teo M Muntean

Back To Top