Ce este anvelopanta?

Ce este anvelopanta?

proiectare si conceptAnvelopanta este scutul care protejeaza casa de vanturile de nord si de zapada, respectiv de diferentele de presiune si temperatura interior-exterior. Aceasta da forma si imagine casei, e cea care pune la dispozitia locuitorilor casei doua spatii tampon foarte importante: veranda sau prispa si spatiul de depozitare de la nord. Dand clic pe imagine puteti observa in detaliu principiul si conceptul dupa care a fost realizat proiectul casei Prispa, proprietatea organizatiei cu acelasi nume.

Pe fatadele de est si de vest, ferestrele cu triplu vitraj sunt de obicei tratate Low-E (sticla cu emisivitate redusa), astfel ca acestea permit doar patrunderea luminii în interior, nu si a caldurii, evitand efectul de sera.

Aceste ferestre sunt prevazute cu sisteme de protectie împotriva insoririi excesive – obloane glisante de lemn – ce ofera posibilitatea de a obtura complet patrunderea luminii in timpul verii.

De asemenea, pentru a evita lumina foarte puternica de la apus, geamul de pe vest are un tratament aditional cu folie metalica reflectorizanta.

Intr-o astfel de casa te simti confortabil si sanatos! Pentru detalii privind proiectarea caselor eco eficiente energetic completati formularul de mai jos.

Back To Top