Istoric bungalou
Bungalourile (bungalows) din America, aceste case mici si ieftine, unele costa doar 900 dolari, au îndeplinit dorinta multor americani de a avea propria lor casa, dotate cu toate utilitatile si oferind confort si siguranta. Ideea de baza la crearea bungaloului a fost ideea ca simplitatea si maiestria sa se armonizeze cu un pret accesibil.
Trendul bungalourilor a rezolvat partial un aspect social prin faptul ca saracii pot avea o casa. Bungaloul a permis oamenilor cu mijloace modeste sa realizeze ceva ce cautau de mult timp: respectabilitate.
Cu caracteristicile sale speciale – stil, confort, simplitate, izolare termica si fonica excelente, bungaloul a adus mai mult decat doar nevoia de adapost a omului, si chiar a contribuit la indeplinirea visului american si nu numai al lor.
Bungalou inseamna profil redus, fundatie generoasa
Un bungalou se distinge prin profilul sau redus, neimpunator. Cu mici exceptii, nu exista in lume bungalouri verticale, dezvoltate pe inaltime.
Aproape intotdeauna scopul principal al unui bungalou a fost plasarea celor mai multe dintre spatii virale pe un singur nivel, parter de obicei.
Avantajele sunt evidente, absenta unui al doilea nivel simplifica procesul de constructie. Utilitatile pot fi instalate mai usor decat intr-o casa cu doua etaje. Siguranta este mult mai buna deoarece, in caz de incendiu, ferestrele si usile ofera o evadare usara.
Eliminarea scarilor interiaore constituie un avantaj pentru persoanele in varsta si, de asemenea, pentru gospodina casei, care pot indeplini sarcinile casnice fara o multime de excursii pe scari.
Originea bungaloului isi are radacinile in provincia indian Bengal. Apoi britanicii, au creat bungalouri acoperite cu stuf, care au fost folosite ca habitaturi de catre administratorii coloniali in excursii vara, in Himalaya si alte zone turistice indiene.
Inspirati din corturile armatei, din cabanele englezesti, precum si din alte surse exotice, designeri bungalourilor initiale au inclus si grupat in proiectele lor: sufragerii, dormitoare, bucatarii si bai in jurul unei camere centrale numita living, si astfel au creat planul de baza al unui bungalou.