Ce sunt casele ecologice?

Ce sunt casele ecologice?

Casele ecologice solutia pentru o viata curata!

casele ecologicePana nu demult eram foarte debusolata in ceea ce priveste detinerea si cumpararea de case ecologice. Nu intelegeam cu ce sunt mai bune aceste case ecologice decat o casa zdravana din boltari de beton, spus asa pe romaneste. Mai tarziu am aflat ca aceste case ecologice, construite in general din lemn, pot avea diferite beneficii majoritatea dintre ele fiind de natura financiara. Am aflat ca majoritatea acestor case ecologice folosesc alte surse de energie: energie solara, eoliana din acest motiv costurile la energia electrica scazand chiar si pana la 100%.

Insa aceste case ecologice nu au intrat foarte bine pe piata din Romania, noi, romanii, nefiind inca familiarizati cu conceptul de case ecologice. Avem foarte multe idei preconcepute, cum ca aceste case ecologice fiind construite in marea lor majoritate din lemn sunt mult mai predispuse la incendii sau multe alte astfel de nenorociri. Aceste case ecologice construite si din canepa, cherestea, baloti de paie si multe astfel de materiale verzi sunt mult mai in regula pentru sanatatea noastra. Casele standard emana foarte multe substante nocive despre care multa lume nu stie.

Cred ca dezinformarea asta totala a romanilor in materie de case ecologice este de fapt o teama de nou si tinerea cu dintii de ideile preconcepute din trecut. Nu spun ca locuintele noastre standard nu sunt bune, e bine ca avem un acoperis deasupra capului insa constructia de case ecologice ne-ar oferi mai multe beneficii decat casele standard.

Poate ca, casele ecologice ar fi si raspunsul pentru iesirea din criza, banii nemaifiind investiti in materiale care sa ne faca rau si care sa nu fie durabile ci pe materiale de mult mai buna calitate, materialele necesare pentru renovarea unei case ecologice fiind mult mai ieftine decat cele necesare renovarii unei case standard.

Totul tine pana la urma de perceptia fiecaruia asupra unei vieti sanatoase dar si asupra durabilitatii in timp la casele ecologice. Eu zic asa: de ce sa nu incercam sa ne marim orizonturile? Ce rau ne-ar putea face aceste case ecologice? Mai mult rau decat ne-am facut noi insine? Nu cred. Eu sunt de parere ca daca , pe viitor, dorim sa traim intr-un mediu sanatos, sa fim un pic mai deschisi la minte si sa facem loc acestor case ecologice in viata noastra. Si va mai spun ceva: aceste case ecologice sunt mult mai calduroase decat cele standard si le poti transforma mult mai repede intr-un adevarat camin. Eu sunt pro case ecologice orice ar spune lumea si spun, cu mana pe inima, cu prima ocazie voi avea o astfel de casa.

Autor: Adriana Victoria Andrei
Colaborator Austrocasa International

Pentru detalii sau comenzi case ecologice nu ezitati sa ne contactati:

Back To Top