Ce sunt monedele Bitcoin?

Bitcoin

Ce sunt monedele Bitcoin?

Există trei versiuni oficiale de Bitcoin, inclusiv:

Bitcoin (BTC) https://bitcoin.org/ro/
Bitcoin Cash (BCH) https://www.bitcoincash.org
Bitcoin Gold (BTG) https://bitcoingold.org

Există oficial trei versiuni ale Bitcoin, printre care Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH) și Bitcoin Gold (BTG). Probabil va apare în curând și a patra monedă, Bitcoin Cash+.

Și, există sute de cripto monede pe Internet, iar multe dintre ele provin, într-un fel sau altul, de la Bitcoin. Dar monedele Bitcoin Cash și Bitcoin Gold, un alt derivat din Bitcoin, sunt diferite în două moduri importante.

Bitcoin Gold se caracterizează ca o versiune a lui Bitcoin, în loc de noi platforme derivate din codul sursă Bitcoin. De asemenea, a ales să păstreze istoricul tranzacțiilor Bitcoin, ceea ce înseamnă că, dacă dețineți bitcoins înaintea despărțirii, acum dețineți o cantitate egală de bijuterii „de aur”.

În timp ce Bitcoin Cash a fost conceput pentru a rezolva criza de capacitate a Bitcoin cu blocuri mai mari, Bitcoin Gold își propune să abordeze o altă deficiență a Bitcoin: centralizarea din ce în ce mai mare a industriei de minare care verifică și asigură tranzacțiile Bitcoin.


BTC (Bitcoin) este de departe Regele Crypto, BCH (Bitcoin Cash) este al treilea cel mai popular după ce Ethereum și BTG (Bitcoin Gold), nou-născut, nu și-a găsit încă locul exact în lumea monedelor cripto.

Cel mai recent ”Bitcoin Fork” (despărțire, bifurcație) a dus la nașterea Bitcoin Gold, care a fost întâmpinată cu opinii amestecate. Platforma Bitcoin Gold s-a creat pe 25 octombrie, iar lansarea oficială a Bitcoin Gold a avut loc pe 12 noiembrie 2017. Moneda Bitcoin Gold este în prezent tranzacționată la $135 (18.11.2017).

In momentul diviziunii Bitcoin din luna august 2017 s-a creat Bitcoin Cash, care a avut o adoptare mai lină. Bitcoin Cash se tranzacționează azi (18.11.2017) la prețul de $1320.09. Creșterea prețurilor Bitcoin Cash a fost declanșată de volumele imense tranzacționate pe Bithumb, una dintre cele mai mari burse din Coreea de Sud.

BTC, BCH și BTG – Care sunt principalele diferențe?

Deci, care sunt principalele diferențe dintre Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH) și Bitcoin Gold (BTG)? Cum concurează aceste cripto monede între ele?

În primul rând, algoritmul ”proof of work” (PoW) pentru Bitcoin și Bitcoin Cash utilizează SHA256. Dimpotrivă, Bitcoin Gold utilizează Equihash.

Ce este algoritmul PoW? Dificil de produs și costisitor, consumatoare de timp), dar ușor de verificat de către ceilalți.

Equihash, pe de altă parte, este un algoritm PoW nou conceput de Alex Biryukov și Dmitry Khovratovich. Se bazează pe conceptul de informatică și criptografie numit ”Generalized Problem of Birthday” (Problema generalizată a zilei de naștere).

O altă diferențiere este dată de hardware-ul utilizat la minare. BTC și BCH utilizează ambele circuite integrate specifice aplicației (hardware ASIC mining), iar BTG utilizează hardware-ul minier bazat pe GPU.

Când apare un furcă greu?

Criptomonedele noi apar, de obicei, atunci când există un semnal de blocaj pentru o nouă diviziune, dar nu există un consens – astfel încât o porțiune semnificativă a nodurilor și minerilor continuă să mineze în lanțul vechi, introducând astfel o situație în care se crează două monede cripto.

Ce este un Split?

O împărțire (split) este un subset de diviziuni grele care se întâmplă atunci când unii participanți la rețea nu reușesc să instaleze modificările protocolului și continuă să ruleze software-ul neschimbat. Există mai multe motive pentru acest lucru. Dar într-un caz în care nu toți sunt de acord cu schimbările, aceasta duce la o diviziune (fork) dificilă.

Există mulți factori care diferențiază monedele cripto… Desigur, principalul factor distinctiv va fi acela în care criptarea respectivă va fi cea mai populară printre investitori.

BTC
Bitcoin

BCH
BitcoinCash

BTG
BitcoinGold

Back To Top