Ce tip de izolare alegem?

reinviat.ro

Ce tip de izolare alegem?

Ce tip de izolare alegem? Aceasta este una dintre întrebarile cele mai populare inante de cumpararea sau construirea unei case. Raspunsul ar fi cel mai bun tip de izolare depinde de:
– cantitatea de izolatie necesara pentru a asigura confort si calitate,
– accesibilitatea locatiei izolatiei,
– spatiul disponibil pentru izolare,
– disponibilitatea locala si pretul de izolare,
– alte considerente unice pentru fiecare cumparator.

Ori de cate ori veti compara produse izolante este foarte important ca baza de comparatie rezistenta termica R sa aiba valori egale.

Ce este valoarea R?

Izolatia este evaluat în ceea ce priveste rezistenta termica, numit R – valoare, care indicarezistenta la caldura curgere. Superior valorii R,mai mareeficacitate izolatoare. R-valoare a izolatiei termice depinde de tipul de material, grosime, iar densitatea acestuia. La calcularea valorii R a unei instalatii multi-strat, se adauga R -valori ale straturilor individuale.

Eficacitatea unui plafon izolat, perete sau podea depinde de modul în care si în cazul în care izolatia este instalat.

Izolare, care este comprimat nu va va oferi întregul sau Rated R – valoare. Acest lucru se poate întampla daca adaugati izolatie mai dense pe partea de sus de izolatie usoare într-un pod. Se intampla de asemenea, daca locul Batts evaluat pentru o grosime într-o cavitate mai subtire, cum ar fi plasarea R – 19 nominalã de izolare pentru 6 1/4 inci într-o cavitate inch 5 1/2 de perete.

Izolatia plasata între grinzi, capriori, si stifturi nu întarzia fluxul de caldura prin acele grinzi sau stifturi. Acest flux de caldura se numeste punti termice. Deci,R – valoarea totala a unui perete sau plafon va fi oarecum diferit deR – valoare aizolatiei însasi. De aceea, este important ca izolare mansarda acoperi varfurile de grinzi si care este, de asemenea, de ce am recomanda de multe ori utilizarea de izolatoare învelis pe pereti. Scurt – circuit, prin încadrarea de metal este mult mai mare decat cea prin pereti cu structura de lemn, uneori generala R – valoare perete de metal izolat poate fi la fel de scazut ca jumatate de izolare a R – valoare.

Citirea etichetei

Nu conteaza ce fel de izolare a cumpara, verificati informatiile de pe eticheta produsului pentru a va asigura ca produsul este adecvat pentru aplicarea destinat. Pentru a proteja consumatorii, Comisia Federala pentru Comert are reguli foarte clare cu privire la eticheta R – valoare, care trebuie sa fie aplicat pe toate produsele de izolare rezidentiale, indiferent daca acestea sunt instalate de catre profesionisti, sau daca acestea sunt achizitionate de la un magazin local de aprovizionare.

Aceste etichete includ o probleme cu pericol de incendiu R – valoare clar si informatii cu privire la sanatate, siguranta, si. Fa-ti timp pentru a citi eticheta înainte de instalarea de izolare. Insista asupra faptului ca orice contractant instalarea de izolare ofera etichetele produselor din fiecare pachet ( care va va spune, de asemenea, cat de multe pachete au fost utilizate ). Multe produse speciale au fost dezvoltate pentru a oferi mai mare R – valori cu mai putin grosime. Pe de alta parte, unele materiale necesita o grosime initiala mai mare pentru a compensa eventuala solutionarea sau pentru a se asigura ca veti obtine R – valoare într-o gama de conditii de temperaturanominala.

Tipuri de produse izolatoare

Unele tipuri de izolatie necesita instalare profesionala, si altele va puteti instala. Tu ar trebui sa ia în considerare mai multe forme de izolare disponibile, R – valorile lor, iar grosimea necesara. Tipul de izolare veti utiliza, va fi determinat de natura spatiilor în casa pe care intentionati sa le izola. De exemplu, din moment ce nu se poate convenabil ” turna ” izolare într-un spatiu deasupra capului, paturi, spray – spuma, produse de bord, sau sisteme de reflectorizante sunt utilizate între grinzile unui plafon subsol neterminat. Cel mai economic mod de a umple cavitatile închise în pereti finite este cu izolatie cu sufletul la gura – în aplicare cu echipament pneumatic sau cu pulverizat – in – loc de izolare spuma.

Diferitele forme de izolare pot fi utilizate împreuna. De exemplu, puteti adauga Batt sau izolare rola peste izolatie liber – umplere, sau vice – versa. De obicei, materialul de densitate mai mare ( în greutate pe unitatea de volum ) nu ar trebui sa fie plasat pe partea de sus a izolatiei densitate mai mica, care este usor comprimata. Procedand astfel, va reducegrosimeamaterialului dedesubt si astfel reduce sau R – valoare.

Exista o singura exceptie de la aceasta regula generala:

Cand scaderea pod temperaturi sub 0 ° F, unele low – densitate, fibra de sticla, instalatii de izolare liber – umplere poate permite aerului sa circule între partea de sus a tavanului si mansarda, scadere a eficacitatii izolatie. Puteti elimina aceasta circulatie a aerului prin acoperirea cu densitate mica de izolare, pierde – umplere cu un produs de izolare patura sau cu o densitate de izolatie în vrac de umplere mai mare.

Paturi, sub forma de Batts sau rulouri, sunt produse flexibile fabricate din fibre minerale, inclusiv fibra de sticla sau vata minerala. Acestea sunt disponibile în latimi potrivite la distante standard de stifturi de perete si pod sau podea grinzi. Ele trebuie sa fie mana – taiate si împodobite pentru a se potrivi oriunde distanta dintre grinzi este non-standard ( cum ar fi in apropierea ferestrelor, usilor, sau colturi ), sau în cazul în care exista obstacole în pereti ( cum ar fi cabluri, cutii priza sau conducte ). Batts poate fi instalat de catre proprietari sau profesionisti. Acestea sunt disponibile cu sau fara straturi de vapori – retarder. Batts, cu o fata speciala ignifuge sunt disponibile în diferite latimi pentru pereti de subsol în care izolatia va fi lasat expus.

Izolatie în vrac de umplere include celuloza, fibra de sticla sau vata minerala sub forma de fibrele libere sau pelete fibre care sunt suflate folosind echipament pneumatic, de obicei, de instalatori profesionisti. Aceasta forma de izolare poate fi utilizat în cavitatile din pereti. De asemenea, este necesar pentru podele mansarda neterminate, pentru zonele cu forme neregulate, precum si pentru completarea în jurul obstacole.

În cavitatile de perete deschise ale unei case nou, fibre de celuloza si fibre de sticla pot fi, de asemenea, pulverizat dupa amestecarea fibrelor cu un adeziv sau spuma pentru a le face rezistente la decantare.

Izolare spuma pot fi aplicate de catre un profesionist folosind echipament special de metru, se amesteca, si se pulverizeaza spuma în loc. Poliizocianurat si izolare spuma poliuretanica poate fi produsa în doua forme: cu celule deschise si celule închise. În general, spuma deschis celula permite vaporilor de apa pentru a trece prin material mai usor decat spuma cu celule închise. Cu toate acestea, spume deschis unicelulare au de obicei un R – valoare mai mica pentru o anumita grosime, comparativ cu spumele celule complet închise. Deci, o parte din spume celule complet închise sunt în masura sa furnizeze un R – valoare mai mare în cazul în care spatiul este limitat.

Izolatie rigid este fabricat din materiale fibroase sau spume de plastic si este produsa în forme bord, precum si acoperitoare de tevi turnate. Acestea ofera o acoperire completa cu cateva cai de pierderea de caldura si sunt adesea în masura sa ofere un R – valoare mai mare în cazul în care spatiul este limitat. Aceste panouri se pot confrunta cu o folie reflectorizanta, care reduce fluxul de caldura atunci cand alaturi de un spatiu de aer. Izolatie rigid este adesea folosit pentru fundatii si ca un zid izolatoare astereala.

Back To Top