Cele mai bune ţări din Europa

Cele mai bune ţări din Europa

Informatii culese de pe internet. Cele mai bune ţări din Europa, în care să trăieşti, unde se spune ca oamenii sunt cei mai fericiţi…

Institutul „Legatum”, cu sediul în Londra, specializat în a măsura prosperitatea ţărilor de pe glob, a publicat clasamentul său anual in 2016, un top al celor mai prospere ţari din lume. Organizaţia a comparat 89 de variabile ca să ajungă la lista finală. Aceste variabile includ indicatorii tradiţionali, cum ar fi PIB-ul pe cap de locuitor, rata somajului, dar şi indicatori mai puţin convenţionali, cum ar fi securitatea serverelor de internet sau cât de odihniţi se simt oamenii în viaţa lor de zi cu zi. Factorii analizaţi au fost împărţiţi în opt categorii: economie, antreprenoriat şi oportunităţi, guvernare, educaţie, sănătate, siguranţa şi securitate, libertate personală şi beneficii de asistenţa socială. În clasamentul următor veţi afla care sunt cele mai prospere ţări din Europa; am compilat si adaugat comentarii si informatii si din alte surse.
http://www.prosperity.com

1. Norvegia
— Este de şape ani consecutiv pe locul I în topul celor mai prospere ţări. Rezultatele ei sunt foarte bune la toate categoriile analizate.

2. Elveţia
— Ocupă locul II în top de trei ani consecutiv. Punctele forte ale Elveţiei sunt guvernarea şi economia.

3. Danemarca
— Danezii se bucură de o guvernare excelentă, educaţie de top şi primesc multe beneficii de asistenţă socială, dar nu la fel de bine stau la capitolul „sănătate”.

4. Suedia
— La capitolul „antreprenoriat şi oportunităţi” are cel mai bun scor din lume, însă trebuie să mai lucreze la alte domenii pentru locul I în top.

5. Olanda
— A obţinut cele mai bune calificative la categoriile: educaţie, sănătate şi libertate personală.

6. Finlanda
— Finlandezii au cea mai bună guvernare din lume, dar economia lor este destul de săracă.

7. Irlanda
— Excelează la capitolul siguranţă şi securitate.

8. Luxenburg
— Cetăţenii se bucură de liberatate personală şi de un sistem medical bun. Nici cu economia şi guvernarea nu stau prost, motiv pentru care Luxenburg a mai urcat trei poziţii în top faţă de 2014.

9. Germania
— Are a cincea cea mai puternică economie din lume, menţinându-se pe acelaşi loc în top încă din 2011.

10. Regatul Unit
— Marea Britanie a mai coborât cu două poziţii faţă de anul 2015 din cazua sistemului educaţional, dar şi a securităţii.

11. Austria
— Punctele forte ale acestei ţări sunt „sănătatea” şi „anteprenoriatul”.

12. Belgia
— A primit calificativul maxim la capitolul „sănătate”. Cu toate acestea a mai coborât cu un loc în topul celor mai prospere ţări faţă de 2014.

14. Malta
— Chiar dacă Malta are un sistem educaţional bine pus la punct, nu a înregistrat calificative la fel de bune la celălalte categorii, menţinându-se pe aceeaşi poziţie în top ca în anul precedent.

13. Franţa
— Are un scor bun la capitolul „sănătate”, însă nu la fel de bun a fost cel de la „beneficii de asistenţă socială”, motiv pentru care a coborât cu un loc în top, faţă de anul trecut.

15. Spania
— Cea mai populară destinaţie de vacanţă a britanicilor are un scor bun per total, însă punctează mai slab la educaţie şi liberate personală decât alte pretendente la prima poziţie în clasament.

16. Slovenia
— Sistemul educaţional din Slovenia are un scor bun, la fel ca şi cel din Republica Cehă. La capitolul „economie” stă puţin mai prost, motiv pentru care a mai coborât în top faţă de anul trecut.

17. Republica Cehă
— Una dintre cele mai vizitate ţări din Europa centrală, a mai urcat în top faţă de anul precedent. Chiar dacă ecomonia a primit un calificativ bun, nu la fel s-a întâmplat în cazul beneficiilor de asistenţa socială.

50. România
— Tara noastra este pe locul 50 pe 2016 in Legatum Prosperity Index.

Back To Top