Cheltuieli prea mari cu incalzirea casei? Cum le reducem…

Cheltuieli prea mari cu incalzirea casei? Cum le reducem…

Frigul a venit iar cheltuielile cu încălzirea ne golesc buzunarele… Pentru cei atenți cu bugetul lor, exista metode eficiente de a reduce suma de bani pe care o cheltuim pentru încălzirea casei.

Important este sa nu risipim energia și sa facem câțiva pași esențiali pentru a obtine eficienta energetica la incalzirea casei și economii la buget.

Ce am putea face in acest sens?

Asigurați-va ca sistemul de încălzire funcționează la parametrii normali; pentru asta trebuie sa consultați un specialist, ținând cont de si de faptul ca multe instalatii de incalzire in Romania sunt facute ‘după ureche’ este absolut necesara o inspectie si evaluare a ajustărilor ce trebuiesc facute la instalație ca sa functioneze eficient si la parametri normali. Tot in aceasta verificare intra filtrele si țevile care pot fi infundate.

Foarte importanta este izolația, deoarece se pierde foarte multa caldura dacă locuinta nu este izolata sau lucrarea de termoizolatie a fost facuta prost de catre firme iresponsabile sau meseriasi neprofesioniști. O izolare termica calitativa a locuintei păstrează caldura in casa.

Nu in ultimul rand, aveti grija ca produsele care intra in alcătuirea sistemului de încălzire – conducte, centrale termice, termostate, panouri solare, boilere, calorifere – sa fie eficiente energetic. Ele pot fi mai scumpe dar, pe termen lung, veti avea numai de câștigat.

Back To Top