Coca-cola si efecte…

Coca-cola si efecte…

Coca-Cola este bautura preferata a milioane de oameni din intreaga lume. Cu totii stim cat de periculoasa este pentru sanatate, dar cu toate astea continuam sa o bem. Sa vedem cum actioneaza Coca-Cola asupra organismului.

In primele 10 minute
10 lingurite de zahar din doza de Coca-Cola ajung in organism. Nu te vei simti rau de la atata zahar deoarece acidul fosforic din corp amelioreaza senzatia de dulce si confera o stare de bine.

Dupa 20 de minute
Creste nivelul de insulina, iar ficatul reactioneaza transformand tot zaharul in grasime, cu efecte daunatoare pe termen lung.

Dupa 40 de minute
Cafeina din Coca-Cola este absorbita in organism. Creste tensiunea arteriala, pupilele se dilata usor si avem o senzatie de bine. Receptorii de adenozina previn starea de somnolenta.

Dupa 45 de minute
Este accelerata productia de dopamina, care ofera o stare de bine; pentru comparatie, heroina are acelasi efect.

Dupa 60 de minute
Acidul fosforic reactioneaza cu magneziul, calciul si zincul din organism, afectand functionarea metabolismului; lucrul acesta este agravat de cantitatea mare de zahar si de indulcitorii artificiali.

Dupa 90 de minute
Cafeina are efect diuretic, astfel vei elimina din corp calciul, magneziul si zincul (foarte importante pentru sanatatea oaselor).

Dupa 2 ore
Avem o mare pofta de dulce. Suntem iritati. In acest moment corpul nu are mineralele necesare pentru a functiona normal.

Dupa 3 ore
Organismul simte lipsa cafeinei. Avem nevoie de o alta doza de Coca-Cola!

Sursa: healthyfoodhouse.com

Back To Top