Compara pretul unei case ieftine cu apartamentul in care locuiesti acum

Compara pretul unei case ieftine cu apartamentul in care locuiesti acum

casa MiniluxCase ieftine – La preturi mai mici decat cel al apartamentelor similare ca marime, putem gasi orasele mari case ieftine cu suprafete si dotari asemanatoare (sau chiar mai confortabile) celor de la bloc.

Avantajul la casa – fie aceasta si o casa ieftina – este ca aceasta are de obicei si o curte cu spatiu verde iar vecinii sunt mai putini.

Daca dorim sa cumparam o casa gata construita, dezavantajul consta in faptul ca multe din aceste case ieftine sunt uzete si nu stim exact ce se ascunde in structura lor, astfel incat costurile de reparatie si intretinere pot fi mai ridicate decat in cazul ramanerii in apartamentul unde locuim acum.

Si totusi ce alegem, apartamente la bloc sau case ieftine pe pamant?

Un calcul simplu ne arata ca se poate construi o casa ieftina cu banii rezultati din vanzarea unui apartament.

Pretul unui asemenea apartament cu o suprafata de aproximativ 65 mp, intr-un cartier din Bucuresti sau Cluj, ajunge la peste 60.000€. La Iasi sunt cu 10-15% mai ieftine.

Cu acesti bani se pot construi case ieftine cu parter sau P+M cu o suprafata de 100 mp, deci aproape de doua ori mai mare decat suprafata de la bloc. Cu 6000-10.000€ se poate achizitiona un lot de 300-400 mp in localitatile limitrofe oraselor mari.

Raman cel putin 50.000 euro pentru constructia de case ieftine pentru oricine este in aceasta situatie, cu tot cu independenta energetica! Daca nu vreti independenta energetica, la Iasi putem construi o casa cu numai 20.000 de euro!

Independenta energetica a unei case ieftine mici ar mai necesita costuri de maximum 15.000 euro la Austrocasa, la alte firme cel putin 20.000 de euro.

Accesand programul de “AustroBANCA pentru Locuinte”, banii obtinuti pe apartament sunt suficienti pentru constructia “la cheie” a viitoarei case ieftine ecologice de 100 mp cu un nivel sau 50mp/nivel, parter+mansarda si cu independenta energetica totala.

In acest mod, de la bloc pornind, marim suprafata locuintei de 2 ori si avem o curte verde de 200-300 mp, plus lumina si caldura de la soare!

Contactati-ne pentru programul de case ieftine completand formularul de mai jos!

Back To Top