Executam constructii case din lemn cu panouri demontabile, modulare sau fixe, sau pe structura portanta din lemn. Casele pe structura portanta din lemn sunt mai resitente la cutremur, testele facute la aceste case la Facultatea de constructii din Iasi au aratat o rezistenta la cutremur pana la 9.9 pe scara Richter, fata de cele pe panouri care rezista pana la cutremur de gradul 9.
Casele eco active sau pasive din lemn sunt robuste, ignifuge si foarte bine izolate termic. Pentru a beneficia de o casa din lemn ieftina dar sigura, construiti cu noi sau achizitionati structura casei (kitul de casa) si urmati pasii explicati mai jos.
1. Lucrarile de infrastructura la constructii case
Se realizeaza o fundatie conform proiect. Peste aceasta fundatie se prinde talpa de lemn cu tije filetate sau cu ancore (conexpanuri), peste care se monteaza panourile din lemn termoizolate cu fibra de celuloza ignifuga si ecologica.
Din cauza varietatii terenurilor de construire, fundatiile se pot calcula exact numai dupa ce exista un studiu geotehnic si un proiect complet pentru autorizare si executie, de aceea materialele pentru fundatie sunt achizitionate de catre beneficiar in cele mai multe cazuri. Din acest motiv, realizarea fundatiei si a pardoselii din beton armat se face de regula de catre beneficiar sau prin intermediul firmei noastre contra cost.
2. Elementele de structura – panourile prefabricate din lemn
Elementele de structura a peretilor se executa din panouri prefabricate din lemn care se fabrica in atelier in urma datelor din proiectul de executie.
Talpa casei se realizeaza lemn tratat special, cu dimensiunile de 15cm x 5cm, sau 20cm x 5cm, avand aceiasi latime cu a peretelui care reazema pe aceasta; se aseaza pe placa de beton dupa ce s-a aaplicat un strat de hidroizolatie si se fixeaza cu ajutorul elementelor de prindere, tije filetate sau ancore.
Apoi se trece la montarea panourilor prefabricate din lemn pentru executarea peretilor exteriori si interiori ai casei. Imbinarea panourilor se face cu ajutorul suruburilor speciale Rithoblaas si a conectorilor metalici de diferite tipuri si dimensiuni pentru vaianta demontabila a constructiei sau cu cuie striate pentru varianta definitiva.
Dupa finalizarea peretilor exterior si interiori la partea superioara a panorilor se monteaza cosoroaba (grinda de 145x45mm). Cosoroaba este prinsa de panourile existente tot cu ajutorul excelentelor suruburi speciale Rothoblaas.
3. Acoperisul (sarpanta, astereala, invelitoare)
Acoperisul reprezinta elementul de inchidere situat la partea superioara a constructiei casei, avand un rol estetic dar mai ales rolul de protejare a constructiei de intemperii. Sarpanta se compune din structura de rezistenta, stratul suport al invelitorii (astereala) si invelitoare.
Structura de rezistenta a acoperisului se poate executa in doua variante si anume: sarpanta pe scaune si sarpanta pe grinzi cu zabrele (ferme). In ambele cazuri suportul invelitorii este alcatuit din astereala din placi de OSB3 de 15mm sau scandura (25mm grosime). Invelitoarea poate fi din sindrila sau tabla tip tigla.
Construirea sarpantei se executa din ferme (dimensiunea unei ferme difera in functie de proiect) gata confectionate si ansamblate in atelierele noastre sau asamblate pe santier. Fermele sunt executate din lemn de brad cu dimensiuni de (145x45mm, 100c45mm), placate cu placi din placi OSB3 de 15mm grosime. Imbinarea diagonalelor si montantilor cu talpa inferioara si superioara se executa cu ajutorul suruburilor speciale si/sau a conectorilor metalici.
4. Constructia planseului pester parter sau etaj
Se realizeza din grinzi de 20cm x 5cm si OSB3 de exterior de 18mm grosime. Plafonul este izolat termic cu un strat de fibra de celuloza de 20cm grosime.
5. Finisaje exterioare
Tamplaria exterioara si interioara va fi aleasa de catre beneficiar (PVC sau lemn). La exterior se va face o anvelopare a casei – strat adeziv pentru lipirea placilor de polistiren expandat, placarea cu polistiren expandat de 100 mm grosime peste care se aplica stratul de protectie realizat din adeziv armat cu plasa din fibra de sticla, strat de grund cu rol de fixare a stratului decorative si ultimul strat poate fi din var lavabil de exterior sau tencuiala decorative in culoarile dorite.
6. Instalatii
In pereti sau in pardoseala se pot executa traseele de instalatii termice si instalatii sanitare. Deoarece noi executam constructii de case cu un raport pret-calitate execlent, avand solutii tehnice adecvate, casele fiind foarte bine izolate termic, nu este necesara o instalatie in pardoseala, care este foarte scumpa.
Necesarul termic al caselor construite de Austrocasa este de doar 7-12KW, depinzand de gradul de izolare solicitat de beneficiar si de bugetul disponibil. Pentru casele pasive (cu amvelopa casei total izolata termic) este sificienta folosirea unor radiatoare electrice performante sau panouri radiante in zilele foarte reci, iar pentru casele eco eficiente energetic (EEE) de obicei montam cea mai mica centrala termica pe gaz existenta in comert sau un termosemineu de 14+4KW si radiatoare metalice normale sau ventiloconvectoare. Constul energiei termice in cazul caselor eficiente energetic standard este sub 150 de lei lunar! La casele pasive acest cost se reduce si mai mult ajungand aproape de zero.
7. Finisaje interioare
Dupa ce a fost realizata casa la gri, urmeaza urmatoarele lucrari: pardoseala care poate fi executata din structura de lemn (grinzi de 100x50mm si OSB3 de 15mm) sau sapa amata peste un strat de termoizolatie de 10 cm grosime polistiren expandat sau extrudat. Tavanul din OSB se pot placa cu placi de gipscarton normal RB si gipscarton rezistent la umiditate RBI. Apoi se executa montarea gipsului carton si zugraveala aferenta, montajul gresiei, a faiantei si a parchetului laminat.
[doptg id=”6″]