Constructii case ecologice – ce inseamna o casa ecologica

Constructii case ecologice – ce inseamna o casa ecologica

Multa lume se intreaba de ce sa apeleze la constructii case ecologice, de ce ar construi o astfel de casa si care sunt argumentele in favoarea acestui tip de constructie.

Constructii case ecologice – diferentele fata de o constructie clasica

Daca nu ati aflat inca nimic despre constructii case ecologice, e timpul sa intelegeti care sunt principalele diferente dintre o constructie clasica si o casa ecologica. Denumirea de casa ecologica denota doua lucruri foarte importante: in primul rand, o casa ecologica este extrem de bine izolata, minimizand astfel schimburile termice cu exteriorul. In al doilea rand, o casa ecologica este construita din materiale de constructie care au impact minim asupra mediului si care ofera un mediu interior foarte sanatos. Pentru constructii case ecologice, constructorii ofera diferite variante de izolare termica si fonica: case de lemn sau pe structura de lemn izolate cu vata mineral sau cu vata bazaltica, case din cofraje modulare de polistiren si beton sau case de caramida izolata cu polistiren, vata mineral si vata bazaltica.

Constructii case ecologice – eficienta economica

Daca avantajele oferite de constructii case ecologice comparativ cu construirea unor locuinte clasice sunt evidente, se pune intrebarea daca alegerea este justificata si din punct de vedere economic. Intr-adevar, in anumite situatii, pentru constructii case ecologice s-ar putea sa fie nevoie de ceva mai multi bani decat pentru o constructie clasica. Solutia corecta, daca sunteti interesat de constructii case ecologice, este sa angajati un constructor specializat in acest domeniu. Construirea unei case clasice si izolarea ulterioara a acestia presupune o cheltuiala mai mare de bani decat conceperea de la bun inceput a unui proiect de casa ecologica si punerea in practica a acestui proiect prin intermediul unor constructori competenti. Veti economisi bani atat in cadrul procesului propriu-zis de constructii case ecologice, cat si ulterior, locuind intr-o casa ecologica care necesita un consum energetic foarte redus pentru a fi incalzita, respective racita in timpul verii.

Motive sa optezi pentru constructii case ecologice

Din cele explicate mai sus rezulta ca exista numeroase argumente pentru a opta pentru constructii case ecologice in defavoarea constructiilor clasice. Pe termen lung, aceste constructii case ecologice vor economisi sume importante de bani pentru proprietarii lor, vor oferi un mediu interior comfortabil si sanatos si vor avea un impact foarte scazut asupra mediului. Exista o prejudecata conform careia construirea unor locuinte ecologice este mult mai scumpa decat construirea unor case clasice. Aceasta parere este insa complet gresita. Prin alegerea unor firme serioase si a unor constructori competenti si specializati, a opta constructii case ecologice este la fel de accesibil precum construirea unei locuinte clasice iar, pe termen lung, este mult mai profitabil si mai economicos.

Pentru mai multe detalii despre ce inseamna casele ecologice, click aici!

Back To Top