Constructii case in regie proprie

Constructii case in regie proprie

servicii constructii caseDespre constructii case in regie proprie se discuta mereu. Cand spun constructii case in “regie proprie” nu inteleg in nici un caz construirea “dupa ureche” a casei si risipa de bani pe care o face, in general, romanul care isi construieste singur casa.

Prin “regie proprie” inteleg construirea casei dupa un proiect bine intocmit si sub supravegherea unei firme sau a unui specialist de incredere, care sa-l ajute pe beneficiarul acelei case sa puna in opera proiectul de constructii case.

Pentru aceasta trebuie sa urmati urmatorii pasi:

1. Trebuie sa aveti: terenul, actul de proprietate/mostenire, schita cadastrala si alte acte ce tin de dovada proprietatii asupra terenului.

2. Depuneti cerere la primarie pentru certificatul de urbanism.

3. Obtineti concomitent studiul geotehnic de la un specialist sau de la primarie.

4. Mergeti la un arhitect cu certificatul de urbanism, studiul geo si schita cadastrala (ridicarea topo) a terenului, pentru a va realiza proiectul de autorizare (PAC), inclusiv proiectul de structura a casei, in colaborare cu inginerul structurist (proiectant).

5. Dupa ce aveti autorizatia de constructie puteti incepe executia fundatiei, dupa proiectul de structura realizat de proiectant. Fundatia o realizati cu un meserias experimentat si serios numit fierar-betonist / dulgher, sau o firma de constructii. Turnati placa peste fundatie si realizati hidroizolatia tot cu meseriasul sau firma respectiva.

Nota importanta: Fundatia este structura pe care este construita casa! Aceasta trebuie sa fie bine proiectata, robusta, hidroizolata si uscata bine. Nu este o idee buna sa economisiti bani in detrimentul calitatii fundatiei.

6. Urmatorul pas este realizarea si montarea kitului de casa (structurii de lemn), aici va ajutam noi cu asistenta profesionista, iar costul de realizare a casei dvs. scade dramatic, deci faceti o economie importanta.

De asemenea, economisiti pana la 30-40% din operatiile de finisare. Ganditi-va doar la preturile enorme la care se realizeaza o termoizolatie exterioara a unei case neizolate sau la calitatea acestei izolatii, care este net inferioara calitatii termoizolatiei obtinute prin sistemul de constructii case promovat de noi.

Back To Top