Firme de constructii

Firme de constructii

Constructii case eco active si eco pasive, dupa modelul german si austriac

Pe langa constructii clasice, acesta este modelul de casa eco activa si pasiva pe care Austrocasa il recomanda clientilor. Acestea sunt total independente energetic, cu panouri solare pentru apa calda si caldura, panouri fotovoltaice pentru curent, incalzire in pardoseala, pompa de caldura si ventilatie cu climatizare. Cu o astfel de constructie sunteti mai mult decat un om liber, independent din punct de vedere energetic, iar acestea protejeaza mediul si a ofera un ambient confortabil, identic cu cel din mijlocul naturii.

De ce trebuie sa tii cont in constructii de case eco?

constructii case ecopasiveCand vine vorba despre constructii case si despre gasirea sistemului de construcție potrivit pentru nevoile dumneavoastra, o informare prealabila detaliata este extrem de importanta.

In domeniul constructiilor, optiunile sunt este extrem de variate, atat din punct de vedere al tehnicilor de constructii case, cat si al materialelor de constructie. Principalele variante pe care ar trebui sa le luati in considerare sunt:
– constructii case clasice din caramida,
– constructii case pe structura de lemn,
– constructii case pe structura de beton armat in cofraje incorporate din polistiren,
– alte tipuri de constructii: de ex. constructii ecologice din chirpici, constructii pe structura metalica.

Constructii case din caramida

Casele clasice din caramida sunt preferate de multi dintre proprietari, deoarece si-au dovedit fiabilitatea si rezistenta in timp. Casele din caramida, daca sunt izolate corespunzator, cu vata minerala sau cu polistiren, ofera o eficienta termica corespunzatoare si un mediu placut si sanatos in interior. Aceste constructii sunt inca foarte mult utilizate si solicitate in ROmania, desi in tarile civilizate se folosesc tot mai mult constructii usoare din lemn sau alte tipuri de constructii usoare dar foarte rezistente la cutremur si la foc.

Constructii case pe structura din lemn

Casele pe structura de lemn sunt o solutie foarte populara in multe zone ale Europei Occidentale si ale Americii de Nord. Dintre toate sistemel de constructii case, aceste structuri sunt usor de construit, au o greutate redusa (prin urmare nu necesita fundatii masive), iar modul de asamblare al sistemului include straturi izolatoare multiple, ceea ce asigura un grad inalt de eficienta termica. Lemnul folosit la aceste constructii este ignifugat, reducand la minimum riscul de incendii. La orice tip de constructii din lemn, daca se lucreaza profesionist, nu exista risc de incendiu. Problemele apar la constructii din lemn executate „dupa ureche” de catre neprofesionisti. Cele mai multe incendii la astfel de constructii apar de la cosul de fum neizolat corespunzator sau de la instalatia electrica executata prost. In concluzie, in constructii lemnul este cel mai folosit material.

Constructii case pe structura din beton

Un alt tip de constructii case, ceva mai nou, este cel bazat pe beton armat si polistiren de inalta densitate. Practic, betonul este “miezul” turnat in interiorul unei structuri de polistiren care formează peretii interiori si cei exterior ai locuintei. Principalele avantaje ale acestui sistem sunt rapiditatea cu care se construieste, obținerea unei structuri extreme de bine izolata termic si fonic si in acelasi timp rezistenta la cutremure.

Izolarea termica si investitia

Gradul de izolare termica si fonica al unei locuinte este esential pentru comfortul locatarilor, dar si pentru reducerea costurilor de incalzire pe perioada de iarna, respectiv de racire in perioada de vara. Cresterea permanenta a preturilor la energie transforma izolarea termica a locuintei intr-o necesitate de maxima importanta. Banii investiti in izolarea corespunzatoare a locuintei vor fi recuperati in foarte scurt timp. De cele mai multe ori, in primele doua ierni costurile legate de izolarea termica a locuintei sunt recuperate prin intermediul costurilor de incalzire mult mai reduse.

Un alt considerent importante de care trebuie sa tineti seama cand vine vorba despre constructii case este alegerea unui proiect care sa tina seama de zona in care se va construi, precum si de caracteristicile terenului pe care se construieste. In unele cazuri, de exemplu, compozitia solului nu permite constructii masive, foarte grele. In astfel de situatii, este preferabil sa apelati sisteme de constructii cu greutate redusa, cum ar fi casele pe structura de lemn.

In proiectarea unei constructii, orientarea corecta a unei locuinte, in asa fel incat sa ofere maxim de insorire, este de asemenea esentiala, oferind un mediu placut si reducand costurile de iluminare si incalzire a interiorului. De aceea, atunci cand ne referim la constructii de case pasive mai ales, nici un amanunt nu trebuie lasat la voia intamplarii constructii de case .

Austrocasa utilizeaza cele mai bune practici in construirea de case eco pasive, dupa modelul si experienta germanilor si austriecilor. Pentru conamda sau detalii despre constructii case eco pasive, nu ezitati sa ne contactati. Constructii >>

Back To Top