Construirea unei case necesita timp si rabdare

Construirea unei case necesita timp si rabdare

construirea unei caseCred ca oricine isi doreste la un moment sa aibe casa lui unde sa traiasca linistit alaturi de familie. Poate ca acum cativa zeci de ani acest lucru, construirea unei case, nu era atat de costisitoare, desi necesita mult mai multa munca fizica, pentru ca fiecare isi construia casa cu mana lui.

Eu imi amintesc mereu de vorbele bunicului meu atunci cand imi povestea cum mergea in toiul iernii impreuna cu bunica mea, in padure dupa lemne pentru a-si paienta casa. Au muncit mult pentru a-si construi o casa insa au facut totul cu mana lor si pot spune ca acea casa construita de ei, paientata de mana bunicului, este in picioare si astazi, fiind intr-o stare foarte buna.

Demult, construirea unei case se derula altfel. Casele nu erau construite din beton sau mai stiu eu ce materiale „sintetice”, asa cum sunt cele din ziua de azi, totul era facut din lemn, eventual caramida, si pamant. Astazi, casele construite din lemn, au o alta denumirea, si anume case ecologice. Recunosc, am fost interesata de acest subiect si m-am documentat mult pentru ca in opinia mea o casa din lemn insemna, cel mult, o cabana la munte asa cum visam sa am atunci cand eram mica.

Cu timpul, dupa indelungi cercetari, am realizat ca, de fapt, construirea unei case eco, nu era doar o casa facuta din lemn, o cabana de munte. Am inteles ca beneficiile unei astfel de case sunt nenumarate astfel ca daca hotaram sa ne construim o casa din lemn trebuie sa stim ce implica un astfel de proiect.

Se poate spune din capul locului ca o astfel de casa este mult mai usor de manageriat, din punctual de vedere al materiei prime, dar este si foarte usor de reparat, sau cel putin mai usor de intretinut si reparat, in caz de nevoie.

Plus, contruirea unei case de acest tip poate beneficia foarte usor de un sistem electric ce se bazeaza pe energia solara, economisind astfel o suma frumusica la facturile de curent.

Voi ce spuneti? Am sau nu dreptate? Ati opta daca ati avea ocazia pentru o astfel de casa? Raspunsul meu, cu siguranta, este Da! Astfel traim sanatos, intr-un mediu natural!

Back To Top